Utgångsskyltar och brandsläckare blev obligatoriska efter Triangle Shirtwaist-fabriksbranden i New York. Jordbävningen i Long Beach 1933 utlöste en översyn av Kaliforniens byggregler för offentliga skolor. Reglerna för konstruktion och drift av kärnkraftverk skärptes efter Three Mile Island-olyckan 1979.

Vilka blir de långsiktiga effekterna av covid-19 på säkerheten på arbetsplatsen?

Folket på Poppy, en tillverkare av biosäkerhetsintelligenssystem, satsar på ökad känslighet för luftburna patogener och fördelarna med minskad sjukdom från dålig inomhusluftkvalitet.

"Pandemin har gjort det klart att världen inte övervakas och regleras för alla möjliga infektioner", säger Sam Molyneux, medgrundare och medVD för Poppy. "Medan vi har ställt in maskering, screening och testning är ventilation den sista bastionen för att säkerställa att infektioner inte sprider sig."

förstå luftflödet

Byggnadsoperatörer öppnade fönster och dörrar för att förhindra spridningen av covid-viruset genom luften. Ändå sa Molyneux att många tar en hammerhead-inställning till processen.

Att förbättra luftflödet kan faktiskt ha liten inverkan på transmissionen samtidigt som uppvärmningskostnaderna och fossilbränsleförbrukningen ökar.

Även mycket försiktiga företag gör misstag, sa han. "Vi ser överventilation på många kontor som använder ultraviolett strålning och luftrenare, men som fortfarande har hot spots", sa han.

Faktum är att minska mängden utomhusluft och kanalisera den på rätt sätt är ofta den bästa lösningen.

Det beror på att virus inte följer luftflödesmönster, säger Elizabeth Caley, medgrundare och co-VD för Poppy. "Om det vore så enkelt, skulle öppna fönstren göra skillnad", säger han, "men virus tenderar att samlas i luften på oväntade platser. De kan komma under dörrar och runt hörn... Det är otroligt dynamiskt.”

Poppy rekommenderar att byggnadsoperatörer använder en kombination av luftrenare, strategisk ventilation och bestrålning för att förbättra luftkvaliteten, men endast efter att ha rådfrågat VVS-entreprenörer.

"De flesta människor vet inte hur man implementerar dessa förändringar effektivt", säger Molyneux. "Dina HVAC-leverantörer är experter på dessa ämnen."

Säkra arbetsstationen

Jätten för fysisk säkerhet ADT Inc. har sett kundernas intresse för säkerhetskameror ta fart sedan Covid ökade behovet av ökad övervakning på arbetsplatsen.

Lågpris, nätverksaktiverade smarta kameror och förbättrad bildigenkänningsprogram driver trenden.

"Små företag har gjort ett bra jobb med att säkra sina skyltfönster, men nu vill de säkra sina lastbilar också", säger Raya Sevilla, teknisk chef på ADT.

Företag är allt mer känsliga för instrumenteringen av varje arbetshörna av säkerhetsskäl och för att garantera optimal beläggningstäthet.

"Du kan använda kamerorna för att veta om utrymmet är tomt eller för fullt, samt för att spåra kontakter", säger Sevilla. "Du kan också dra nytta av den här tekniken för välbefinnande, till exempel för att upptäcka om någon har ramlat."

Med tanke på integritetsproblem investerar ADT i radarteknik som kan skanna arbetsplatsen utan att identifiera individer. Det arbetar också med teknik som fångar upp undantag, som att en anställd inte checkar in vid den schemalagda tiden.

En hälsosammare framtid?

Ett av de bestående arven efter covid kan vara en säkrare arbetsplats, färre dagar som går förlorade på grund av sjukdom och större uppmärksamhet från företagen för deras anställdas välbefinnande.

"Vi insåg att vi levde med många interna sjukdomar som vi inte kände till", säger Molyneux från Poppy. "Förmågan att kontrollera dem är helt inom vår räckhåll."

Caley nämnde exemplet norovirus, en mycket smittsam gastrointestinal sjukdom som dödar cirka 50 000 barn över hela världen varje år (jag har haft det och jag hoppas att du aldrig har det).

Grundläggande försiktighetsåtgärder som att tvätta händer, mat och ytor är det bästa skyddet, och den medvetenhet som COVID har skapat om vikten av dessa rutiner kan i slutändan rädda tusentals liv och miljontals förlorade arbetsdagar.

Upplevelsen kan till och med bryta ner den förankrade machismo-attityden att att gå till jobbet sjuk är ett tecken på hängivenhet snarare än vad det verkligen är: ett hot.

Attityder till sådana saker är vanligtvis långsamma att förändras, men pandemin har injicerat en viss brådska i processen. "Tänk om jag inte var sjuk? Tänk om han inte var skadad? Fördelarna är rikliga", säger Nico Pronk, chief scientific officer för HealthPartners Inc., vid Harvard School of Public Health. .

"Du kan inte bli framgångsrik om du inte har friska arbetare, men det erkännandet finns inte ännu."

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta