En Elden Ring-musikfan kom på hur han skulle förvandla sin harpa till en full kontrollenhet och besegrade sedan Margit med hjälp av det gamepad-förvandlade instrumentet.

Harpisten och Elden Ring-spelaren u/Lettuce4Dayz delade sin bedrift i en kort video (öppnas i en ny flik) på Reddit, där de visar sig själva attackera, snurra och kontrollera sin karaktär i spelet genom att nypa specifika strängar på sin harpa. De kan besegra Margit, Fell Omen helt enkelt genom att spela instrumentet, utan någon traditionell controller inblandad.

Harpisten förklarar processen i en kommentar och säger att han använde två datorprogram för att förvandla sitt instrument till en gamepad: den ena upptäcker tonhöjden för varje ton som spelas på hans harpa och konverterar den till MIDI, medan den andra syr ihop varje MIDI-ljud. till ett specifikt ljud. tangenttryckning

"Så, för rörelsen har jag ett rep som tar mig framåt, ett bakåt, ett till vänster och ett till höger", förklarar de. "Varje gång jag startar den ena avbryter den den andra så att jag inte fastnar när jag försöker röra mig åt två håll samtidigt."

"Min karaktär fortsätter att gå tills jag träffar ett helt annat ackord som tar bort dem alla. Jag har också 4 strängar som styr kamerans rörelse i små steg. På grund av detta är det svårt att göra snäva svängar och göra 180, det är därför du kämpar som en galning.

Rullen knyts till en hög A-ton och den mjuka attacken till G. De låga strängarna är å andra sidan reserverade för rörelse och sekundära handlingar, såsom healing. u/Lettuce4Dayz säger att de inte kunde hitta ett betyg för Heavy Attack eftersom alla tillgängliga (tillgängliga) kanaler hade kopplats till viktigare åtgärder.

På samma sätt kan de inte hoppa eller kontrollera riktningen deras karaktär rullar, eftersom rörelse och undanflykt möjliggörs av två separata kedjor. Istället kommer karaktären helt enkelt att rulla i den riktning de för närvarande rör sig.

Det finns dock en märkbar ingångsfördröjning, eftersom spelet registrerar varje åtgärd långt efter att u/Lettuce4Dayz klippt varje kanal. De säger att det tog lite tid att anpassa sig till förseningen, men de tycker inte att det är så mycket problem längre.

Se läraren på jobbet nedan.

harpist_beats_margit_with_en_litteral_harp_not_harp por r/Eldenring

Hur förvandlar man ett instrument till en kontroller?

Att förvandla ett musikinstrument till en fullt fungerande spelkontroll är förvånansvärt väldokumenterat. u/Lettue4Dayz säger att de följde YouTuber ThioJoeTechs handledning (öppnas i en ny flik) och använde två program.

MiGiC omvandlar inkommande signaler till MIDI, medan Bome MIDI Translator omvandlar den MIDI till tangentkommandon. Även om MiGiC är gratis att ladda ner, kan Bome laddas ner som en gratis provversion.

Men när du väl har ställt in allt, förvänta dig inte att det ska vara lätt. u/Lettuce4Dayz säger att kamerakontrollerna är ganska oprecisa, vilket gör det extra svårt att navigera i The Lands Between. De fastnar ofta på föremål och har problem med att navigera på plattformssektionerna.

Dela detta