Dragon's Dogma-regissören Hideaki Itsuno har väckt spekulationer om ett kommande tillkännagivande om uppföljare, efter att ha retweetet tillkännagivandet från Capcom Showcase.

Capcom Showcase, som sänds den 13 juni, lovar "detaljerade nyheter och uppdateringar om tidigare tillkännagivna Capcom-titlar." Som sådan tros det att vi kommer att se nyligen avslöjade spel som Street Fighter 6 och Resident Evil 4 Remake, vi förväntar oss ingen ytterligare bekräftelse. Ändå, eftersom Itsuno snabbt retweetade detta, tar vissa det som ett meddelande.

Det har spekulerats i flera år om att en uppföljare till Dragon's Dogma skulle kunna vara på gång, och Itsuno har ofta sagt att han skulle vilja göra en. Den utökade versionen av Dogma, Dark Arisen, har sedan dess porterats till PS4, Xbox One och Nintendo Switch, för att inte tala om 2020 års anime-anpassning på Netflix. Capcoms förmodade uppföljare sågs också i Nvidias GeForce Now-läcka från förra året.

Är Dragon's Dogma 2 troligt?

Även om Dragon's Dogma 2 kanske inte visas på Capcom Showcase, finns det betydande bevis som tyder på att det kommer. Avgörande är att den största indikatorn på en uppföljare kom i november 2020 när utgivaren drabbades av en stor ransomware-attack (öppnas i en ny flik), vilket avslöjar framtida planer fram till slutet av 2024.

Sedan dess har flera listade projekt bekräftats officiellt, inklusive Street Fighter 6, Resident Evil 4 Remake, Resident Evil 4 VR och lokaliseringen av The Great Ace Attorney Chronicles. Även på den här listan – Dragon's Dogma 2.

Man måste dock komma ihåg att planer alltid kan ändras. Även om en uppföljare var under utveckling för två år sedan, garanterar det inte att det alltid kommer att hända. Ändå är bevisen för Dragon's Dogma 2:s existens ganska starka, och med Capcom Showcase har vi bara en vecka på oss tills vi får ett svar.

Dela detta