El juego de disparos de ciencia ficcion al estilo Warhammer(* 4 *)

När en Warhammer-titel lämnar Game Pass, tar en annan dess plats; och det ser ut som att Warhammer 40,000 XNUMX: Darktide kommer att förändra saker och ting avsevärt.

Den 30 november kommer det turbaserade episka Warhammer 40,000 30: Battlesector att säga adjö till Xbox-prenumerationstjänstanvändare den XNUMX november, enligt Xbox News (öppnas i en ny flik). Istället ser Darktide oss ge oss in i sci-fi-megalopolisen Tertium i hopp om att återta dess djup från horderna av zombieliknande Poxwalkers som har slagit sig ner inom oss.

Den frenetiska, zombie-dödande handlingen påminner om de kaotiska, blodstänkta landskapen i Valves klassiska actionskjutare Left 4 Dead och dess andliga efterträdare Back 4 Blood, eftersom den lovar timmar av action.

En ömmande känsla

Darktide erbjuder en grusigare och mer personlig version av Warhammer 40,000 XNUMX-formeln. Den tar bort den turbaserade bordsstrukturen i Battlesector, och erbjuder istället en fartfylld FPS-upplevelse med möjlighet till intim närstrid också.

Om det är lika bra som Vermintide 2 kan det till och med hamna på vår lista över de bästa FPS-spelen.

Innan du börjar möta fasorna som plågar Tertius Hive, måste du först anpassa och skapa din egen karaktär från grunden. Detta gör att du kan välja mellan olika hemplaneter, fyra karaktärsarketyper, startklasser och till och med möjligheten att välja din karaktärs röstskådespelare.

Aspekter av spelet kan likna Warhammer: Vermintide 2, men Darktide är ett helt nytt bollspel. Den itererar på elementen och erbjuder en vågad blandning av stridsstilar på procedurgenererade kartor. Du kommer till och med att kunna slutföra sidouppdrag för att tjäna byte av högre kvalitet, vilket tar spelet bortom Vermintide RPG-territorium.

Om denna blodiga attack låter bekant, har du inte fel. Darktides samarbetsformat och breda utbud av pistoler, närstridsvapen och vidsträckta kartor påminner om Left 4 Dead, den ikoniska action-skräckskjutarserien som fortsätter att skapa en sensation ett decennium efter lanseringen.

Oavsett om du är ny på den avlägsna framtidens mörka skuggor eller en veteran från Warhammer 40,000 30, är ​​detta definitivt en för fans av FPS med zombietema den XNUMX november.

Dela detta