Medan iPhone 14-sortimentet sägs innehålla några stora designförändringar, planerar Apple troligen ännu större förändringar i framtiden, med en hopfällbar telefon som vi kallar iPhone Fold enligt uppgift på gång.

Men även om rapporter antydde att den skulle kunna landa 2023 för att utmana Samsung Galaxy Z Fold 5, verkar den nu ha skjutits tillbaka till åtminstone 2025.

Det är enligt en rapport från Display Supply Chain Consultants, ett företag som drivs av Ross Young, som har en fantastisk meritlista när det kommer till information om outgivna telefoner.

Enligt rapporten verkar Apple "inte ha bråttom att komma in på marknaden för hopfällbara smartphones, och det kan till och med ta längre tid än [2025], så vi kan vänta flera år på en iPhone Fold, som kan lämna Samsung Galaxy Z Fold linje med liten konkurrens.

Som sagt, Apple verkar vara seriös med hopfällbara, med samma rapport som tyder på att företaget också har planer på en hopfällbar MacBook, men det skulle också vara år bort.

Så som vanligt tar Apple sin tid och hoppar inte in i en teknik bara för att den är ny och het. Detta kommer sannolikt att göra det möjligt för den att lansera en mycket polerad iPhone Fold från dag ett, till skillnad från Samsung, som hade ett första problem med sina hopfällbara enheter och utan tvekan fortfarande fullända dem nu.

(Bildkredit: framtid)

Analys: en potentiellt tillfällig produkt(*5*)

Även om Apple sannolikt kommer att släppa en hopfällbar iPhone, kanske det inte är en produktkategori som företaget fortsätter år efter år som det har med konventionella iPhones.

Det beror på att Ming-Chi Kuo (en respekterad analytiker med en bra bakgrund inom Apple-insikter) tror att företaget kommer att se till att ersätta iPhone med enheter med förstärkt verklighet som Apple Glasses inom tio år.

Han gjorde detta påstående i slutet av 2021, så om hans förutsägelse är korrekt kan vanliga Apple-smarttelefoner vara ett minne blott 2031, och om iPhone Fold inte lanseras förrän 2025 eller senare, kan den bara hålla en handfull. . generationer

Återigen, förutsägelser som går långt kommer alltid att vara osäkra, och även om AR-glasögon blir Apples huvudprodukt, betyder det inte nödvändigtvis att det inte kommer att finnas en marknad för smartphones ännu.

Via Apple Insider

Dela detta