Se till att inte skada din iPhone 14 det kan kosta mycket

iPhone 15 är fortfarande långt borta, men vi har redan hört många rykten om den. Nytt i stacken är en analytikers förutsägelse att Pro-modellerna kommer att få solid-state haptiska knappar som inte rör sig fysiskt och sitter i jämnhöjd med telefonens kropp.

Det säger Barclays analytiker Blayne Curtis och Tom O'Malley, delvis baserat på kommentarer från Cirrus Logics vd John Forsyth (via MacRumors - öppnas i en ny flik)). Cirrus Logic tillhandahåller redan en del av den haptiska tekniken i nuvarande iPhones.

Företaget nämnde att de nya komponenterna kommer ut på marknaden under andra halvan av nästa år, vilket sammanfaller med lanseringen av nya iPhones från Apple och ... ja, du kan se varför människor kommer samman vid vissa tillfällen.

klicka eller vrid

Dessa knappar använder vibrationer för att simulera känslan av att bli berörd, även om de faktiskt inte rör sig; se även styrplattorna på nyare MacBook-modeller och hemknapparna på de senaste iPhone SE-telefonerna.

Detta stöder en förutsägelse vi hörde från den berömda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo redan i oktober. Han tror också att iPhone 15 Pro och Pro Max (om det är vad de heter) inte kommer att ha fysiska knappar, även om de tydligen fortfarande är kopplade till de billigare iPhone 15-modellerna.

Vi borde veta det senast i september 2023. Att använda solid-state-knappar skulle förbättra vattenmotståndet och minska risken för mekaniska fel, även om du naturligtvis inte får en lika tillfredsställande klickkänsla (åtminstone enligt vår mening).

Analys: Pro blir Pro-er

Under de senaste åren har vi sett Apple lägga till fler och fler funktioner till iPhones på Pro-nivå för att göra dem mer attraktiva alternativ, och med iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max hade de faktiskt en snabbare processor för den första tid. tid. .

Det ser ut som att denna trend kommer att fortsätta nästa år, något vi har hört talas om ett tag. Detta driver konsumenterna mot de dyrare modellerna och gör att standardutgåvorna kan produceras billigare.

Tidigare rykten tyder på att vi kommer att se ett hopp till 8 GB RAM för iPhone 15 Pro nästa år, tillsammans med en periskopkamera. Naturligtvis kommer det också att finnas en ny processor, förmodligen A17 Bionic (medan A16 kommer i standard iPhone 15).

Det har också pratats om en iPhone 15 Ultra, som kan ersätta iPhone 14 Pro Max i nästa års lineup. Detta skulle ytterligare differentiera de tillgängliga modellerna och skulle utan tvekan leda till en hög prislapp.

Dela detta