Vi har vetat ett tag att Apple kommer att byta till USB-C för framtida iPhones, men vi är inte säkra på om den bytet kommer att ske i tid för iPhone 15. Nu säger dock en pålitlig källa att det kommer att göra det, och att Denna switch kommer också att leda till högre dataöverföringshastigheter, åtminstone för vissa modeller.

Enligt Ming-Chi Kuo (öppnas i en ny flik), en analytiker med bra meritlista inom Apple-information, kommer hela iPhone 15-sortimentet att ha en USB-C-port istället för en Lightning-port. Kuo säger dock att endast iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max kommer att dra nytta av den extra hastighetspotentialen hos USB-C.

Båda telefonerna sägs stödja USB-C 3.2-dataöverföringshastigheter, som kan nå 20 Gbps, eller Thunderbolt 3-hastigheter, som kan nå 40 Gbps.

Men standard iPhone 15 och iPhone 15 Max kommer tydligen att ha fastnat i USB 2.0-hastigheter på bara 480 Mbps, vilket är samma sak som Lightning. Så om Kuo har rätt kommer en av de största fördelarna med att byta till USB-C att vara reserverad för de dyrare Pro-modellerna.

Som alltid med läckor skulle vi ta det här med en nypa salt, men farten åt sidan verkar en övergång till USB-C trolig. EU har krävt att Apple ska göra ändringen senast 2024, och Apple har själv bekräftat att man avser att följa det. Så det är bara en tidsfråga, men det verkar inte nödvändigt för Apple att dröja, och Kuo är en trovärdig källa.

Varierande dataöverföringshastigheter är något vi inte är så säkra på, men det skulle vara vettigt som ett annat sätt att skilja avancerade iPhones från billigare modeller, och Apple har tagit ett liknande tillvägagångssätt med sina olika iPhone-linjer. "iPad.

Lightning-porten på en iPhone 12 Pro Max

Lightning-porten på en iPhone 12 Pro Max (Bildkredit: TechRadar)

Recension: Pro-nivå hastigheter för Pro-enheter

Att öka din dataöverföringshastighet från 480 Mbps till 20 Gbps eller 40 Gbps kan verka överdrivet, och för många människor kommer det att vara det. Men dessa kraftigt högre hastigheter skulle vara extremt användbara för vissa användare i speciella fall.

Un ejemplo clave es el video 4K. Los iPhones actuales son capaces de grabar en 4K, pero los tamaños de archivo producidos por las imágenes 4K pueden significar que lleva mucho tiempo transferir las imágenes desde su teléfono a su computadora u otro dispositivo.

Om du är en mobil filmare som tar många bilder blir problemet ännu större. Naturligtvis kommer inte alla att göra det, men det finns många andra typer av stora filer du kanske vill överföra, och vad du än överför kommer den extra hastigheten att göra det mycket snabbare.

För mer typiska användare bör dock de lägre hastigheterna för USB 2.0 fortfarande vara tillräckliga, så den här uppgraderingen kommer inte nödvändigtvis att vara en anledning att punga ut för en av de bästa iPhones.

Dela detta