iPhone 15 kan få en makeover

iPhone 14-sortimentet kan knappast anklagas för att inte se och känna premium, men för iPhone 15-sortimentet kan Apple göra sina telefoner ännu mer premium.

Det säger läckaren ShrimpApplePro (Öppnas i en ny flik) (via Phone Arena (Öppnar i en ny flik)), som twittrade att iPhone 15 kommer att ha titansidor. Det är ett premiummaterial som är dyrare än aluminiumet som iPhone 14 använder, eller till och med det rostfria stålet som iPhone 14 Pro använder.

Men det är inte allt, källan hävdar också att sidornas bakkant kommer att vara rundad, så ramen kommer att böjas mot baksidan av telefonen, till skillnad från nuvarande modeller som har en mer rätt vinkel.

Baksidan kommer under tiden tydligen att förbli glas, med ShrimpApplePro som säger i en uppföljande tweet (öppnas i en ny flik) att "den här designen kommer att skapa en riktigt snygg kantövergång från baksidan till kamerabulten."

Detta är den nya iPhone 15 Enligt den första informationen jag har kommer iPhone 15 att få en ny kantdesign. Hörnet på den bakre kanten (som visas på bilderna) kommer att vara rundat och inte längre kvadratiskt. Materialet kommer också att vara titan. Det är fortfarande för tidigt att ta det som det är. pic.twitter.com/hbdCKUhVP920 november 2022

Se mer

Som sagt, du bör definitivt ta den här läckan med en nypa salt eftersom det är mycket tidiga dagar för iPhone 15-läckor, som källan själv påpekar; även om de som ett resultat inte verkar helt säkra på sin egen information.

Vi skulle inte förvänta oss att hela iPhone 15-sortimentet skulle använda titan heller, även om det skulle visa sig vara sant. Källan säger helt enkelt "iPhone 15", vilket antyder att det här materialet skulle kunna användas av alla modeller, men det är tillräckligt lyxigt för att tro att det är högst osannolikt.

Den kommer troligen bara att användas av iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max (eller iPhone 15 Ultra, som den här telefonen kan kallas). Det är faktiskt fullt möjligt att bara den senare använder titan, speciellt eftersom en annan sponsor redan har sagt det exakt.

Analys: vad är så bra med titan?

Varför byta till titan? Tja, det är mycket starkare och mycket lättare än rostfritt stål. Så i teorin skulle Apple kunna öka hållbarheten och minska vikten på vilken iPhone-modell som helst med vilken den pryder en ram av titan, ett drag som vi helhjärtat skulle godkänna.

Men dessa fördelar kommer bokstavligen till en kostnad, eftersom titan också är mycket dyrare än rostfritt stål, och kostar runt €35 till €50 per kilogram, enligt Aesteiron Steels (öppnas i en ny flik). medan rostfritt stål bara kostar €1 till €1.50.

Som sådan tenderar titan att bli förpassad till lyxartiklar eller saker som verkligen behöver det, som flygplansdelar. Så om någon iPhone 15-modell använder titan, bör denna materialförändring definitivt ses som en uppgradering, vilket riskerar att göra nästa generation ännu dyrare än den nuvarande skörden av topp-iPhones.


Dela detta