Om du har ett Sonos ljudsystem och en iPhone 14 kan du nu dra nytta av Trueplays automatiska inställning för att få ut det mesta av dina högtalare.

Genom att använda Sonos-appen på en kompatibel Apple-enhet, inklusive de flesta av de bästa iPhones, de bästa iPads och de bästa MacBook och Mac, kan användare justera ljudet från sin högtalare för att optimera det för rummet. Processen tar några minuter och innebär att du håller din enhet på olika ställen i rummet medan du analyserar ljudet som kommer från din högtalare.

Tills nyligen stöddes inte iPhone 14-serien; dock avslöjar en nyligen genomförd uppdatering av Sonos officiella lista över kompatibla enheter (öppnas i en ny flik) att nyare Apple-telefoner nu fungerar med Trueplay. Tyvärr är flera generationer av iPad Pro-surfplattor, inklusive 2022-tums iPad Pro (12,9) och den nyare 2022-tums iPad Pro (11), fortfarande inkompatibla med Trueplay.

För att komma igång med Trueplay, se till att din Sonos-app och systemoperativsystem är uppdaterade till de senaste versionerna, öppna menyn Inställningar i Sonos-appen och gå sedan till System. Klicka här på högtalaren du vill ställa in på och välj alternativet att använda Trueplay för att optimera ditt ljud.

En hel rad Sonos-högtalare kan dra fördel av Trueplay (Bildkredit: Sonos)

Finns det något alternativ till Sonos Trueplay?

Trueplay är ett användbart verktyg för att ställa in produkter som Sonos One, Sonos Arc och till och med IKEA/Sonos samarbetsprodukter som Symfonisk fotoram och den nya golvlampshögtalaren. Du behöver dock inte använda Trueplay för att få ut bra ljud ur din installation.

Oavsett om du har en Android-telefon eller en iPhone kan du använda Sonos-appens manuella equalizerinställningar för att finjustera högtalarens ljudprestanda, justera bas och diskant efter dina önskemål.

Även om den inte är lika enkel som den automatiska processen, har denna manuella konfiguration vissa fördelar. Å ena sidan kan du skapa det ljud du föredrar; Trueplay kan göra att ljudet låter för lågt eller inte ger tillräckligt med bas för din smak. Om du har flera Sonos-högtalare kan du också använda den manuella inställningen för att förstärka basen på högtalare som blomstrar som Sonos Sub, och sedan låta andra enheter fokusera på diskanten i rummet för att skapa en fylligare ljudbild i ditt rum. .

För oss är det bästa sättet att ställa in dina Sonos-högtalare någonstans mittemellan. Vi föreslår att du använder Trueplay för att göra det mesta av de tunga lyften och sedan justerar dina inställningar med de manuella EQ-kontrollerna.

Vill du ha en högtalare du kan ta med dig? Ta en titt på våra val för de bästa Bluetooth-högtalarna.

Dela detta