El Huawei Mate X3 deberia llegar pronto para enfrentarse al

Om du älskar hopfällbara telefoner men inte är helt såld på Samsung Galaxy Z Fold 4, borde det snart finnas ytterligare en av dessa innovativa enheter att köpa: Huawei Mate X3 är tydligen nu redo för massproduktion och förväntas visa upp tidigt.

Det är enligt insidern Wangzai Knows All (Öppnas i en ny flik) (via Notebookcheck (Öppnar i en ny flik)), och ordet är att det noga kommer att följa Samsungs etablerade designestetik, och det kommer potentiellt att kosta mycket mindre än sin rival. .

Det kan finnas kompromisser på vägen, med rykten om att telefonen kommer att behöva nöja sig med 4G istället för 5G. Den bör dock drivas av den senaste avancerade Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processorn.

Vad vi vet hittills(*4*)

Faktum är att vi inte vet mycket om vad Huawei Mate X3 kommer att ge, även om vissa ledtrådar kan erbjudas av det vi redan har sett i Huawei Mate X2, som debuterade i februari 2021.

Det var nästan två år sedan, så uppföljningen av Mate X3 ligger något efter tiden vid det här laget. Mate X2 kom med en 8-tums huvudskärm och innehöll Kirin 9000-processorn tillsammans med upp till 12 GB RAM och en bakre kamera med fyrobjektiv.

Dessa är nästa nivå specifikationer och det ser ut som att Mate X3 kommer att fortsätta den trenden, bortsett från kanske bristen på 5G-anslutning. Enligt den nya läckan kan telefonen dyka upp någon gång under första halvåret 2023.

Analys: mer konkurrens tack (*4*)

Även om vi verkligen gillar Samsung Galaxy Z Fold 4, och faktiskt Samsung Galaxy Z Flip 4, skulle vi också vilja se några fler alternativ för konsumenter som vill plocka upp en hopfällbar telefon utan att skiljas från en betydande del av sina besparingar ... .

Naturligtvis finns det redan anständiga alternativ där ute, som Motorola Razr och Xiaomi Mix Fold, men ingen annan verkar vara villig att investera så mycket i framtiden för hopfällbara enheter som Samsung är för närvarande.

Huawei Mate X3 kan mycket väl bidra till att ge Samsung mer att göra i det hopfällbara utrymmet, men Huawei behöver förbättra sig när det gäller internationell distribution. Mate X2 är inte lätt att få tag på om du bor utanför Kina.

Vi förväntar oss att de hopfällbara iPhone och Pixel Fold kommer att dyka upp förr snarare än senare, vilket kommer att gå långt för att förbättra de tillgängliga alternativen. Dessa två huvudtelefoner kommer med största sannolikhet att dyka upp 2023.

Dela detta