Populära SEO-verktygsföretaget Ahrefs har spenderat 60 miljoner dollar i datacenter på en ny sökmotor som direkt skulle kunna konkurrera med Google, Bing och Yandex.

När den väl har lanserats kommer Ahrefs sökmotor att finnas tillgänglig i alla länder och på de flesta språk, eftersom företaget utrustar sig med mycket processorkraft för att hantera de enorma mängder data som kommer att produceras.

Företaget planerar också att dela 90 % av den ännu okända sökmotorns annonsintäkter med innehållsskapare.

Ahrefs öppnade sitt första datacenter i Singapore (Bildkredit: Ahrefs)

alternativ sökmotor

Ahrefs tillkännagav också lanseringen av sitt första datacenter i Singapore med cirka 1000 100 servrar som lagrar och bearbetar 2022 petabyte webbdata som en del av sin sökinfrastruktur för en ny sökmotor, och planerar också att öppna ett datacenter i USA av slutet av XNUMX.

Under 2019 tillkännagav Ahrefs grundare och VD Dmytro Gerasymenko planer på att skapa en alternativ sökmotor som kommer att dela 90 % av annonsintäkterna med publicister.

"De skapare som gör sökresultat möjliga förtjänar att få betalt för sitt arbete. Vi har sett hur YouTubes vinstdelningsmodell har fått hela videobranschen att blomstra. Genom att dela annonsintäkter 90/10 med innehållsförfattare vill vi bygga ett momentum mot rättvis behandling av talanger i sökbranschen, säger Gerasymenko.

"Med andra ord, vi sparar viss sökdata, men aldrig på ett personligt identifierbart sätt. Till exempel kommer vi att spåra antalet gånger ett ord söks efter och positionen för länken som får flest klick. Men vi kommer inte att skapa din profil för riktad reklam.

Företaget bekräftade också att den nya sökmotorn inte kommer att samla in personlig information från användare som standard, såsom geolokalisering, namn, ålder, kön, preferenser, etc., utan planerar att samla in samlad sökstatistik för att förbättra algoritmer, stavningskontroller och sökning. . . förslag

Ahrefs har spårat och lagrat data på webben i 12 år och har utvecklat en sökrobot som heter AhrefsBot som besöker mer än åtta miljarder webbsidor var 24:e timme.

Dela detta