Carlos Hoskinson. Källa: Skärmdump av en video, Bloomberg/Youtube

Cardanos grundare Charles Hoskinson kallade XRP-gemenskapen "giftig och elak" medan han attackerade projektet och sa att det "inte ger någon association eller tekniskt värde."

Hoskinson, som har blivit fientligt attackerad av XRP-gemenskapen, sa i en video den 16 december att han planerar att sluta prata om Ripple och dess inhemska XRP-token.

Cardanos grundare hävdade att attackerna härrörde från hans ställningstagande i det pågående fallet Securities Exchange Commission och Ripple (SEC).

Han förutspådde tidigare att rättegången skulle avslutas den 15 december, med hänvisning till personer som är bekanta med saken. Men efter att affären misslyckades på nämnda datum, anklagade några medlemmar av XRP-communityt honom för att vara en lögnare. Sa:

"Jag anklagades för att ljuga och anklagades än en gång för att skapa en översvämning och trolling. Jag vet inte hur jag ska interagera med XRP-communityt, jag tror att mina uttalanden historiskt har varit väldigt mätta och gynnsamma."

Hoskinson hävdade att han faktiskt ställde sig på Ripples sida och stödde XRP-armén, men det blev allt svårare att interagera med samhället. Därför sa han att han helt enkelt skulle säga "ingen kommentar" i framtiden angående allt Ripple-relaterat.

"Så, i framtiden kommer jag inte att svara på några frågor om XRP under några omständigheter. Jag kommer inte att nämna projektet; Jag ska inte prata alls om något som händer efter att ärendet är avgjort. XRP Jag tänker inte ens diskutera detta om jag blir tillfrågad i framtiden, jag kommer bara att säga ingen kommentar.

Som svar jämförde Twitter-användaren @3TGMCrypto Hoskinsons tal med hans uttalanden om att han aldrig skulle delta i ett evenemang där Bitcoin-utvecklare också är inbjudna eftersom några Bitcoin-tjurar förolämpade honom på Twitter för att påstå att Bitcoin är för långsamt och har en betydande konkurrensnackdel mot Ethereum.

"Det är ingen mening att bjuda in toxicitet i ditt liv," svarade Cardano-grundaren och tillade att XRP-gemenskapen är "giftig och småaktig", men projektet ger ingen association eller tekniskt värde.

Samtidigt kan Ripples tvååriga juridiska strid med SEC närma sig sitt slut, eftersom olika rykten pekar på en potentiell uppgörelse.

Tidigare denna månad sa Stuart Alderoty, Ripples chefsjurist, i en tweet att företagets svar var dess slutliga presentation. Han sa att företaget hade bett domstolen att döma till hans fördel i fallet. Alderoty sa att kryptoföretaget är stolt över det försvar det har monterat på uppdrag av kryptoindustrin.

Dela detta