Även om många av oss kan ha sagt adjö till Internet Explorer efter att den nyligen avslutats, kan bortfallet av den gamla webbläsaren utgöra ett betydande problem för vissa organisationer.

Många företag i Japan, inklusive statliga myndigheter, finansiella institutioner och tillverknings- och logistikföretag, använder fortfarande webbläsaren som inte stöds, enligt den asiatiska affärstidningen Nikkei.

Microsoft avslutade äntligen stödet för Internet Explorer efter 27 år den 15 juni 2022 och varnade användare för cybersäkerhetsrisker om de fortsätter att använda programvaran.

Varför fortsätter Japan att lita på Internet Explorer?

Webbläsaren används fortfarande ofta i Japan för hantering av anställdas närvaro, kostnadsavräkning och andra interna ändamål, enligt forskning från informationsteknikföretaget Keyman's Net, citerad av Nikkei.

Nästan hälften, 49 %, av de tillfrågade sa att de fortfarande använder webbläsaren i arbetet, och 20 % sa att de inte vet hur de ska lämna Internet Explorer.

Många stora resurser inom den japanska offentliga sektorn har varit långsamma med att svara på problemet, enligt Nikkei-rapporten.

Japan Pension Services meddelanden för onlineapplikationer kräver fortfarande att användare använder Edge i Internet Explorer-läge, liksom en oidentifierad statligt stödd webbplats för självhjälpssamhället för privata skolor.

Det är inte bara japanerna som fortfarande håller fast vid Internet Explorer.

Lansweeper-forskning som delas exklusivt med TechRadar Pro visar att nästan hälften (47 %) av Windows 10-enheterna kommer att behöva uppgraderas eftersom de fortfarande använder Internet Explorer som webbläsare, vilket motsvarar miljontals datorer på kontor och arbetsplatser runt om i världen.

Microsoft tillkännagav först planer på att fasa ut Internet Explorer 11 i Windows 10 och Microsoft 365 i augusti 2020 och har fasat ut tjänster från programvaran sedan dess.

Internet Explorer har en lång historia och kämpar framgångsrikt mot andra webbläsare som Netscape i slutet av 90-talet om dominans, i ett fenomen som kallas "Browser Wars".

Dela detta