Microsoft har i tysthet teasat en kommande funktion för Windows 11 som kommer att ge användarna ett nytt sätt att organisera skrivbordet.

Som nyligen avslöjades i en reklamvideo som visades vid ett Microsoft-evenemang, arbetar företaget med att ta med appmappar till Windows 11-skrivbordet, efter att ha rullat ut en liknande funktion för Start-menyn tidigare i år.

Appmappar har varit en stöttepelare på iOS och Android i flera år och kommer sannolikt att fungera på liknande sätt i detta sammanhang, vilket gör att Windows 11-användare kan städa upp sina skrivbord genom att samla appgenvägar i temagrupper.

Windows 11 app mappar

Tyvärr, enligt Windows Senaste, kan användare behöva vänta ett tag innan den nya skrivbordsorganisationsfunktionen blir allmänt tillgänglig.

För närvarande har funktionsförhandsvisningar för medlemmar i Windows Insider Early Access Program stängts av inför den efterlängtade versionen av Windows 11 22H2-uppdateringen, kodnamnet Sun Valley 2.

Rykten tyder på att 22H2 nästan är redo att skickas, och Microsoft går nu igenom bygget med en finkam för att identifiera eventuella buggar eller cybersäkerhetssårbarheter.

Förslaget är att de nya mapparna för skrivbordsappar kommer med en senare uppdatering, efter att dammet lagt sig på denna nästa stora utgåva, först som en förhandsvisning för Early Access-medlemmar och sedan för allmänheten. .

Men när den nya funktionen äntligen går live kan det vara en välsignelse för en stor del av användare vars stationära datorer faktiskt är oanvändbara, belamrade med filer, appar och andra tillgångar.

Med all sannolikhet kommer det att vara lika enkelt att skapa nya mappar som att dra en app ovanpå en annan, precis som du skulle göra på iOS eller Android.

Även om den nya funktionen gynnar både konsumenter och företag, kan den vara särskilt användbar i en företagsmiljö, där produktiviteten beror på möjligheten att snabbt visa filer och applikationer.

För närvarande har bara en bråkdel av stationära och affärsdatorer uppgraderats till Windows 11 (delvis på grund av kompatibilitetsproblem), men den nya funktionen kan hjälpa till att ge IT-avdelningarna den ursäkt de behöver för att aktivera det nya operativsystemet.

Via Windows Senaste (öppnas i en ny flik)

Dela detta