Windows 11-skrivbordet är förnyat som iOS och Android

Windows 11-skrivbordet är förnyat som iOS och Android

Microsoft har i tysthet teasat en kommande funktion för Windows 11 som kommer att ge användarna ett nytt sätt att organisera sitt skrivbord.

Som nyligen avslöjades i en reklamfilm som visades vid ett Microsoft-evenemang, arbetar företaget med att ta med appmappar till Windows 11-skrivbordet, efter att ha rullat ut en liknande funktion till Start-menyn tidigare i år.

Appmappar har varit en stöttepelare på iOS och Android i åratal och kommer sannolikt att fungera på liknande sätt i det här sammanhanget, vilket gör att Windows 11-användare kan rensa bort sina skrivbord genom att samla appgenvägar i temagrupper.

Windows 11-appmappar

Tyvärr, enligt Windows Senaste, kan användare behöva vänta ett tag innan den nya skrivbordsorganisationsfunktionen blir allmänt tillgänglig.

För närvarande har funktionsförhandsvisningar för medlemmar i Windows Insider Early Access Program stängts av inför den efterlängtade versionen av Windows 11 22H2-uppdateringen, kodnamnet Sun Valley 2.

Rykten tyder på att 22H2 nästan är redo att skickas, och Microsoft granskar nu bygget med en fintandad kam för att identifiera eventuella buggar eller cybersäkerhetssårbarheter.

Förslaget är att de nya mapparna för skrivbordsappar kommer med en senare uppdatering, efter att dammet lagt sig på nästa stora utgåva, först som en förhandsvisning för Early Access-programmedlemmar och sedan för allmänheten. .

Men när den nya funktionen äntligen går live kan det vara en välsignelse för en stor del av användare vars stationära datorer i praktiken är oanvändbara, belamrade med filer, applikationer och andra tillgångar.

Med all sannolikhet kommer det att vara lika enkelt att skapa nya mappar som att dra en app ovanpå en annan, som du skulle göra på iOS eller Android.

Även om den nya funktionen gynnar både konsumenter och företag, kan den vara särskilt användbar i en företagsmiljö, där produktiviteten beror på möjligheten att snabbt visa filer och applikationer.

För närvarande har bara en del av stationära och affärsdatorer uppgraderats till Windows 11 (delvis på grund av kompatibilitetsproblem), men den nya funktionen kan hjälpa IT-avdelningar att ha den ursäkt de behöver för att aktivera det nya operativsystemet.

Via Windows Senaste (öppnas i en ny flik)