Samsung Galaxy S22 Ultra-recensionerna har kommit in och medan de för det mesta lyser, börjar också buggrapporter komma in och förståeligt nog mindre positiva.

På Reddit, såväl som Samsung-forumen, rapporterar användare ett lätt reproducerbart skärmfel som uppstår när uppdateringsfrekvensen och skärmupplösningsinställningarna är inställda på en hög nivå. När detta händer kan konstiga flimrande linjer visas på skärmen eller i fläckar, särskilt när du tittar på media eller använder fingeravtrycksläsaren.

Rapporter tyder på att detta bara påverkar versioner av telefonen som använder Exynos 2200-kretsuppsättningen, vilket betyder endast för europeiska kunder, och enkelt kan undvikas genom att sänka uppdaterings- eller upplösningsinställningarna.

Ändå, om du har betalat mycket pengar för en superdyr telefon vill du verkligen inte kompromissa med upplevelsen.

Eftersom S22 Ultra inte lanseras officiellt förrän den 25 februari rapporterade bara ett fåtal användare som fick sina telefoner tidigare detta problem, så det är inte exakt klart hur utbrett det är. Det märkte vi inte när vi testade telefonen och kontaktade Samsung för mer information om problemet.

Analys: den avancerade telefonens förbannelse

När du spenderar pengar på en superpremiumtelefon förväntar du dig att den ska prestera bättre än en budgetenhet, men vi har sett många problem med flaggskeppstelefoner på sistone som kan få folk att undra varför de betalar så mycket.

Samsung är inte främmande för dessa problem – Galaxy S20 Ultra hade ett konstigt autofokusproblem där huvudkameran var mycket ovillig att fokusera på närliggande motiv.

OnePlus och Google är två företag som ofta får kritik, det första för avslöjandet att OnePlus 9 saktade ner applikationsprestanda för att undvika att få ut det mesta av sitt avancerade chip, och det andra för Pixel 6 och dess många problem. De kommer hela tiden upp till ytan. .

Så när avancerade telefoner visar sig vara mer buggiga än billiga alternativ, vad är lösningen? Enkelt, köp bara en mellanklasstelefon. De fungerar i princip på samma sätt, kostar mindre och kommer tydligen inte att behålla buggar.

Dela detta