El editor de video LumaFusion en Android probablemente no sera

Ett av de stora tillkännagivandena under lanseringen av Samsung Galaxy S22 var att de nya surfplattorna, Galaxy Tab S8-linjen, skulle få LumaFusion, en populär videoredigeringsapp som tidigare bara var tillgänglig på iPad.

Det är enorma nyheter för Android-surfplattor entusiaster, eftersom det kan signalera början på slutet av iPad-appens fördel, men det visar sig att Samsungs nya surfplattor kanske inte är de enda medlemmarna i Android-ekosystemet som drar nytta av det. videoredigeringsappen .

Chris Demeris och Terri Morgan, medgrundarna av LumaTouch som gör LumaFusion, gav lite bakgrundsinformation om appens kommande release på Android-enheter.

Först och främst, som titeln på denna artikel och föregående text antyder, är LumaTouch inte begränsad till Galaxy-surfplattor. "Vårt mål är att göra LumaFusion gratis på det bredaste utbudet av enheter som möjligt."

Den här lanseringen kommer dock inte att vara snabb: "varje Android-mobilenhet är olika och har olika krav, så det finns inget som passar alla," sa TechRadar, "vi kommer inte att göra det." [rulla ut till fler enheter] tills vi har granskat och testat dessa enheter noggrant; igen, det handlar om att skapa den bästa möjliga LumaFusion-upplevelsen för användarna och vi kompromissar inte med den prioriteringen."

LumaFusion har för närvarande inget releasedatum på Samsungs surfplattor. LumaTouch berättade för oss att "vi bygger vilt för en XNUMX-release" och noterade att betatestning har pågått sedan "hösten" XNUMX, men utrullningen till andra Android-enheter kan ta ännu längre tid.

Nästan exakt samma app

Vi frågade också om vi kunde förvänta oss några skillnader mellan iOS- och Android-versionerna av LumaFusion.

"Den grundläggande funktionaliteten kommer att vara exakt densamma, men eftersom de är väldigt, väldigt olika operativsystem och enheter, kommer det att finnas vissa begränsningar, såsom stödda bildhastigheter, stödda media och antalet lediga spår för vissa enheter."

Det här svaret är vettigt: planeten med Android-surfplattor är mycket större och mer mångsidig än iPads, och utvecklare måste i allmänhet skräddarsy sin app för varje kombination av skärmstorlek, upplösning, RAM och processor. Därför är det förståeligt att LumaTouch idag fokuserar på en enda familj av whiteboardtavlor.

Det kommer inte att vara samma app vid lanseringen: "Android-appen kommer att baseras på LumaFusion version XNUMX, så den kommer att ligga en bit efter de nuvarande iOS XNUMX-versionerna när utvecklingen börjar." Den här versionen av LumaFusion, som släpptes i mitten av XNUMX, innehåller funktioner som förbättrad videostabilisering, direkt import och export till externa enheter och ett användargränssnitt som kan ändra storlek.

Men om du är en veteran inom LumaFusion på iOS, finns det en extra bonus för dig: "en funktion som vi tror att våra användare kommer att vara nöjda med är projektets kompatibilitet mellan Android-versioner och även iOS," som ser ut som det kommer att finnas ett sätt att lägga filer och tidslinjer mellan surfplattor.

Slutligen frågar vi hur mycket LumaFusion kommer att kosta på Android: idag är det €XNUMX / €XNUMX / AU$XNUMX på App Store. LumaTouch kunde inte bekräfta en exakt kostnad, men sa till oss "vi förväntar oss att kostnaden är i linje med den nuvarande kostnaden för LumaFusion för iOS."

LumaFusion fortsätter att vara ett viktigt verktyg för mobila reportrar och filmskapare, eftersom dess balans mellan prisvärdhet, portabilitet och användbara funktioner gör den oöverträffad för människor som behöver en redigeringsstation borta från en stationär eller bärbar dator. Nu när det kommer till Android-enheter kan surfplattor som kör icke-Apple-programvara vara lika användbara som iPads för uppfinningsrikedom på språng.

Dela detta