Den första DLC-skivan för Resident Evil Village har tillkännages, och den verkar på allvar skaka om överlevnadsskräckspel.

Medan Resident Evil Village kanske är mest känd för att få internet att saliva över en nio fot lång aristokratisk kvinnlig mutant, var den också känd för sin förstapersonskameravinkel. Det är dock på väg att förändras, eftersom utgivaren Capcom meddelade under sin senaste keynote (öppnas i en ny flik) att ett tredjepersonsläge kommer till spelet som en del av dess nya Winters-förlängningsspelpaket.

Du kommer att kunna spela hela huvudhistorien i tredje person. Det nya spelläget växlar kameran till seriens klassiska over-the-shoulder-perspektiv, vilket ger dig en bredare bild av alla skurkar som kryper på Ethan.

Tillsammans med detta har även en expansion för Resident Evil Villages parallella läge, Mercenaries, avslöjats. DLC lägger till en lista över spelbara skurkar till arkadliknande skjutspel, inklusive Chris Redfield, Karl Hesienbarg och ingen mindre än Lady Dimitrescu själv. Alla kommer att ha vapen och speciella förmågor.

Slutligen tillkännagavs också den nya Shadows of Rose DLC-berättelsen. Följer den vuxna dottern till Resident Evil Villages huvudperson Ethan 16 år efter händelserna i det ursprungliga spelet. Du kommer att guida henne när hon försöker bryta sig loss från sin förbannelse och stöter på en generös portion groteska, skrikande monster längs vägen.

Alla tre expansionerna kommer att inkluderas som en del av Winters' Expansion Collection, som också kommer att inkluderas i basspelet som en del av Resident Evil Village Gold Edition. Båda har premiär den 28 oktober.

Lady Dimitrescu i Resident Evil Village håller en lång cigarr

(Bildkredit: Capcom)

Stora förändringar

En förändring i kameravinkel kan dramatiskt uppröra ett spel, särskilt en spöklik shooter som Resident Evil. Serien övergick till ett förstapersonsperspektiv med 7 års Resident Evil 2017, eftersom den flyttade bort från det actionorienterade skjutspelet som kännetecknade tidigare titlar till förmån för skräckinjagd skräck.

Förändringen var en stor succé. Att springa genom Baker Ranch genom ögonen på en hjälplös huvudperson, oförmögen att se vad som finns bakom dig utan att vända sig mot honom, bidrog bara till Resident Evils atmosfär av konstant terror. 7. Resident Evil Village fortsatte trenden när den lånade sig till den mer läskiga sidan. från serien

Att spela byn i tredjepersonsläge kommer säkert att förändra atmosfären i spelet, men det erbjuder en bra anledning att återvända till byn för att spela igen. Det ändrar också spelet till att vara mer likt den nya versionen av Resident Evil 2 och den senaste versionen av Resident Evil 3. Förresten, alla dessa tre spel har precis fått en gratis uppdatering av nuvarande gen, du kanske vill fortsätta med detta.

Mellan dessa shooters, Village och den kommande Resident Evil 4-remaken, har Capcom homogeniserat serien till en uppsättning vackra tredjepersonsskjutare som är skräddarsydda för den senaste hårdvaran och speldesignen.

Ett nytt tredjepersonsläge är också en stridbar hyllning till seriens arv. Kamerastilen över axeln som nu dominerar tredjepersonsskjutare gjordes först populär med Resident Evil 4. Vilket bättre sätt att hylla det spelet än att ändra byn så att den matchar.

Dela detta