Efter lanseringen av sin efterlängtade nästa generations uppdatering för The Witcher 3, har utvecklaren CD Projekt RED tagit itu med vanliga problem som spelare står inför, till och med erbjudit några potentiella kortsiktiga korrigeringar.

På spelets officiella forumsida (öppnas i en ny flik) har CD Projekt RED tagit upp kända problem med den senaste uppdateringen av nästa generation för The Witcher 3 (öppnas i en ny flik) på PS5 och PC. Dessa inkluderar föråldrade drivrutiner som får spelet att krascha, fixar för trasiga mods, dålig spårning på datorer med Intel GPU:er och PS5-versioner av DLC-expansion som inte är tillgängliga i vissa regioner.

Förutom att erkänna att vissa av dessa problem fortfarande är oavgjorda, har utvecklaren delat tips som kan hjälpa till att fixa andra, med förslag som att uppdatera drivrutiner för att undvika krascher och starta om spelet, eller gå tillbaka till en tidigare version av spelet, för att kunna välja dina älskade mods, även om det skulle innebära att du spelar en ostödd och föråldrad utgåva av The Witcher 3.

(*3*)problembarn

Ciri en The Witcher 3

(Bildkredit: CD Projekt RED)

För ett spel som närmar sig sitt åttaårsjubileum ser The Witcher 3 ganska otroligt ut för sin ålder. I det prisbelönta rollspelet spelar du som svärdsmannen monsterjägaren Geralt från Rivia; lakoniskt, abrupt och inte riktigt mänskligt. Tänk Agent 47 från Hitman 3, men istället för att bli anlitad för att döda människor livnär du dig främst på blodtörstiga bestar som hotar stadsbornas liv.

Nästa generations uppdatering för The Witcher 3 förbättrar spelet för att uppdatera det på kraftfullare konsoler, som PS5 och Xbox Series X│S. Vi visste redan att helt nytt innehåll, med alla dessa tekniska grafiska justeringar, kunde komma till en rejäl kostnad, särskilt om du redan spelar en modad version av spelet. Ändå ser det ut som att särskilt PS5- och PC-spelare lider av mer irriterande växtvärk.

CD Projekt RED-foruminlägget listar befintliga problem som spelare upplever. Som nämnts ovan föreslår utvecklaren att du uppdaterar dina drivrutiner (öppnas i en ny flik) för den bästa upplevelsen och för att undvika frustrerande krascher. Du kan dock rapportera problemet (öppnas i en ny flik) om det kvarstår, även med de senaste drivrutinerna installerade.

Den beskriver också att det kommer att finnas två versioner av spelet tillgängliga för personer som har problem med att få det att fungera, eller om de verkligen saknar sina mods.

Naturligtvis, med så många omarbetade och omskrivna tillgångar, kommer uppdateringar av just modifierade skript att få några av dem att gå sönder. Om löftet om mindre skräpbyte inte räcker för att fresta dig att byta ut dina egna mods mot de som ingår i uppdateringen, har utvecklaren en lösning för dig.

En av de två tillgängliga versionerna av spelet, DirectX 11-versionen, "har inte stöd för Ray Tracing och saknar några av de allmänna grafiska förbättringarna som introducerades i den kostnadsfria nästa generationens uppdatering", står det i foruminlägget. Detta kommer att fungera som en fix för "spelare med mindre kraftfull hårdvara som upplever prestandaproblem" och låter dig köra The Witcher 3 "med mods som inte längre stöds av spelet."

Men för de som inte kan bli av med sina mods, men vill se The Witcher 3:s nästa generations uppdatering, föreslår inlägget att man startar ett helt nytt spel.

Även om dessa korrigeringar kan hjälpa vissa, undersöker CD Projekt Red för närvarande problemen ytterligare. Så om du letar efter en mer permanent och pålitlig lösning föreslår vi att du väntar tills den är implementerad.

Dela detta