Vi har vetat ett tag att Housemarque arbetar på sitt nästa spel, och nu har vi lärt oss att det innehåller "berättelseidéer och system" klippta från Returnal.

Efter lanseringen förra året markerade Returnal en av Sonys första PS5-exklusivt, den roguelike som följer huvudpersonen Selene som försöker fly från en fientlig främmande planet. Vi har sett några betydande uppdateringar sedan dess, inklusive ett oändligt läge, Tower of Sisyphus, och nyligen fick vi veta att Housemarque arbetar på sitt nästa projekt, som bekräftas vara en ny IP och inte Returnal 2.

Vi har inte så mycket detaljer om det just nu, men tack vare en nyligen genomförd intervju gav Housemarque Senior Narrative Designer Eevi Korhonen oss några intressanta detaljer. När han pratade med VGC (öppnas i en ny flik), rådde han:

”Att komma tillbaka var väldigt ambitiöst. Vi drömde stort, men vi var fortfarande tvungna att lämna en massa grejer på klipprummets golv. Alla dessa idéer och berättelsesystem. Jag är väldigt exalterad över att samla dessa bitar och se hur de passar ihop. i vår nya berättelse om immaterialrätt.

(Fotokredit: Sony)

Korhonen stannar dock inte där. Han beskriver Returnals utvecklingsutmaningar och bekräftar att Housemarque nu är i en starkare position för detta nya spel:

"Vi hade inte mycket kontroll över hur stor [Returnal] skulle bli, att bygga en ny plattform på en ny motor med ett nytt team, alla dessa saker kräver lite inlärning. Nu har vi det här laget som gick igenom elden och lärde sig hur man gör ett spel som Returnal. Så nu kan vi börja starkare.”

Skärrumsgolv kan vara en skatt

Det är ett välkänt faktum att inte alla planerade funktioner gör det till ett videospel under utveckling. Dessa ytterligare funktioner och koncept tas ofta bort för att begränsa omfattningen, eftersom flyttande funktioner kan orsaka betydande förseningar under utvecklingen. Det betyder dock inte att de är borta för alltid när de väl är klippta - många uppföljare eller uppföljningar innehåller ofta dessa idéer.

I mars bekräftade Housemarques vd Ilari Kuittinen att denna nya IP fortfarande var på designstadiet. På den tiden verkade det som att titeln skulle ta studion tillbaka till dess mer klassiska arkadrötter, som Returnal var en stor avgång på. Som sådan är vi nyfikna på att se hur dessa idéer i slutändan passar ihop.

Dela detta