El Departamento de Justicia de EE UU elimina 48 sitios

Det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) tillkännagav beslagtagandet av 48 domäner som erbjuder distribuerade denial-of-service-attacker (DDoS) som en on-demand-tjänst för cyberbrottslingar.

Ett pressmeddelande (öppnas i en ny flik) från kontoret för den amerikanska åklagaren för det centrala distriktet i Kalifornien E. Martin Estrada avslöjade att utöver dessa beslag, väcks åtal mot sex åtalade som tros ha. De är ansvariga. för att driva dessa plattformar.

Nyheten tar tillbaka "cyberbrottslighet-som-en-tjänst" i rampljuset, belyst i Microsofts digitala försvarsrapport (MDDR) från november 2022, liksom plågan av DDoS-attacker som sveper över internet.

DDoS att hyra

Tidigare täckte TechRadar Pro vanligtvis cyberbrott som en tjänst i samband med ransomware, som förhindrar privata användare och företagsanvändare från att komma åt sina filer genom att kryptera dem (vanligtvis tills en illvillig aktör är lösensumma), eller droppare, som distribuerar skadlig programvara genom fördröjd programvara. uppdateringar

DDoS-as-a-service (ibland kallade "boot-tjänster", eftersom de startar upp specifika system från Internet) förblir dock ett mycket populärt val för dem som vill begå cyberbrottslighet utan tekniskt kunnande.

Den amerikanska åklagarmyndigheten säger att webbplatserna som beslagtagits i operationen har lanserat "miljoner" DDoS-attacker mot offer runt om i världen, med några som hävdar att de erbjuder legitima "stressande" tjänster till företag.

"Dessa starttjänster gör det möjligt för vem som helst att starta cyberattacker som skadar enskilda offer och äventyrar allas möjlighet att komma åt Internet", sa den amerikanska advokaten Estrada och noterade att tjänsterna tillåter maximal skada med minimal ansträngning.

"Veckans tillsynsverksamhet är en viktig milstolpe i våra pågående ansträngningar för att utrota kriminellt beteende som hotar Internets infrastruktur och vår förmåga att fungera i en digital värld."

Tillsammans med dessa beslag tar amerikanska FBI, Storbritanniens nationella brottsmyndighet och holländsk polis ett mjukare förhållningssätt till dem som visar intresse för att använda DDoS-tjänster för uthyrning.

En reklamkampanj i form av annonser för sökmotorplacering kommer att samla in vanliga sökord relaterade till DDoS-aktivitet för att avskräcka potentiella cyberkriminella från att investera i dessa tjänster och för att utbilda allmänheten om DDoS-aktivitet och hur den påverkar dem. . FBI är också engagerad i att hjälpa offer när det är möjligt.

"Oavsett om en brottsling inleder en attack självständigt eller betalar en kvalificerad entreprenör för att utföra den, kommer FBI att arbeta med offren och använda de betydande verktyg som står till vårt förfogande för att identifiera den ansvariga personen eller gruppen", säger Donald Alway, ansvarig ställföreträdare. . från FBI:s fältkontor i Los Angeles.

"Offer för cyberbrott [i USA] uppmanas att kontakta sitt lokala FBI-kontor eller lämna in ett klagomål till FBI:s Internet Crime Complaint Center på ic3.gov.

Dela detta