PUBG-skaparen hånar en virtuell människa

Som om det inte fanns tillräckligt många som försökte bli flerplattformsstjärnor, snart måste alla konkurrera med ANA, en hyperrealistisk virtuell människa från Krafton.

Företaget, som även producerar det populära battle royale-spelet PlayerUnknown Battlegrounds, avtäckte (öppnas i en ny flik) ett par bilder på ANA på onsdagen. Bilderna visar bara hennes huvud, eller egentligen bara hennes ansikte, men de visar en lite lekfull rosahårig person som verkar djupt intresserad av vad du har att säga härnäst.

Vi kommer dock så småningom att se mer ANA. Krafton lovar att dess virtuella mänskliga vilja, som förklaras av Josh Seokjin Shin, chef för Krafton Creative Center, "kommer att släppa ett originalmusikspår och bredda dess verksamhetsomfång som en influencer inom olika områden av underhållning och e-sport.

Från bilderna ser ANA realistisk ut. Det finns fortfarande problem kring tänder, för perfekt hud och plastliknande fingrar som lätt rör vid hennes ansikte. Ändå är effekten, tack vare inkluderingen av fläckar som bleka porer, rynkor och små hårstrån på huden, ganska slående.

Även utan en helkroppsbild eller animerad video finns det anledning att tro att ANA kan bli något speciellt. När Krafton till en början presenterade sin hyperrealistiska teknologi i februari, som använder teknik för ansiktsmanipulation för subtila och levande uttryck, pupillrörelser och naturliga ledrörelser, släppte den också en PUBG filmisk video (öppnas i en ny flik) som visar den aktuella statusen för din virtuella mänskliga teknik.

I videon slåss en grupp PUBG-tävlande mot en maskerad fiende. Varvat med de märkliga ögonblicken i dalen närmar sig vissa scener sann realism. En av karaktärerna, en kvinna som blir skjuten i armen, liknar tydligt en förfader till ANA.

Tillsammans med all ansikts-, hud- och kroppsteknologi säger Krafton att han använder djupinlärning för att skapa en AI-röst som gör att ANA kan "agera och sjunga som en riktig människa."

Varför behöver vi detta?

Vi lever i en falsk värld. Från skådespelare som använder andras ansikten för att återskapa yngre versioner av originalskådespelarna (se Boba Fett och Luke Skywalker (Öppnas i en ny flik)), till Deep Fakers som använder andras ansikten (Öppnas i en ny flik) eller bots som tror att de om man är människa är det svårt att lita på allt man ser, hör eller läser.

Konstgjorda människor, till och med artificiella influencers, har funnits i flera år. Men få skulle missta Miquela, till exempel, för en riktig människa. Men baserat på vad Krafton lovar här, kommer vi inte snart att veta om TikTokern som berättar om den perfekta städningen eller YouTubern som sjunger en originallåt är kött och blod eller ettor och nollor.

Vi välkomnar ANA när den är redo att dyka upp på den digitala scenen, men kanske kan den fortfarande spela inom PUBG och inte försöka slå ut någon av konkurrenterna på The Voice.

Dela detta