Gräsklippning får en makeover med IoT som aldrig förr

Gräsklippning får en makeover med IoT som aldrig förr

Det råder ingen tvekan om att tekniken har gjort mycket av vårt dagliga liv enklare, oavsett om det är att skriva dokument som en gång var handskrivna, rita en rutt som involverade en fysisk karta eller helt enkelt ställa in termostaten på rätt nivå med en telefon. applikation istället för att gå upp och göra det för hand.

Nu kan framtiden för en av de mest hatade trädgårdssysslorna närma sig sitt slut, eftersom gräsklippning får en "smart" makeover tack vare Govtech, Singapores regerings teknikutvecklingsarm, tillsammans med styrelsen för nationalparker i landet. .

Och detta genombrott kan vara en del av en smart uppkopplad framtid, inte bara för de lummiga trädgårdarna i Singapores botaniska trädgårdar, utan för trädgårdar (och husen och andra byggnader kopplade till dem) överallt.

För att hålla sig i form

Singapores botaniska trädgårdar ligger bara några minuter med tunnelbana från stadsstatens livliga centrala affärsdistrikt och är en oas av grönska och lugn för stadsstatens medborgare.

Trädgårdarna, som finns med på Unescos världsarvslista, är en populär attraktion för både lokalbefolkningen och turister, med en stor samling växter från hela världen.

Men på en tropisk plats som Singapore, där en kombination av hög luftfuktighet, kraftigt regn och rikligt solsken är en nästan daglig närvaro, kan det vara svårt att hålla koll på en del av tillväxten.

Singapores regerings National Parks Board är på uppdrag att förvandla landet till "en stad av naturen", med en masterplan som stöds av digitalisering.

Tillsammans med stora projekt som att kartlägga miljontals träd över hela landet och spåra den potentiella risken för översvämningar i dess dräneringssystem, citerades även Botaniska trädgårdens gräsmatta på TechRadar Pro som ett stort projekt under vårt senaste besök.

robotgräsklippare Singapore Botanic Gardens

(Bildkredit: Govtech)

Enligt Tan Chong Lee, biträdande generaldirektör för National Parks Board, börjar allt med att sätta allt på en karta.

Trädgårdsgräsmattorna har alla kartlagts med hjälp av GPS och en digital tvilling som laddats upp till rådets system - dessa kartor delas sedan upp i ytterligare "polygoner" som täcker hela området, ibland bara några centimeter cada uno.

När gräsmattan är upptagen av robotträdgårdsklippare eller entreprenörer med handhållna skannrar, använder en specialdesignad gräsmattahöjdsensor ultraljudsvågor för att skicka realtidsinformation för att uppdatera denna karta om gräsmattans aktuella skick (och längd).

De olika longituderna är färgkodade efter deras longitudstatus, vilket innebär att om någon missar en punkt kan den snabbt upptäckas och inspekteras.

Singapores botaniska trädgård grässamlare

(Bildkredit: Govtech)

Även om robotgräsklippare har varit tillgängliga för allmänheten i flera år, kan gräshöjdssensorteknologin vara ett användbart tillskott för ett brett utbud av användningsfall utanför trädgården, för att spåra jobb runt om i staden.

Under vårt besök såg vi också demonstrationer av sensorer som övervakar ett träds lutning, för att upptäcka potentiella säkerhetsproblem innan de uppstår, och en annan ultraljudsskanner kopplad till en kärnborr som kan identifiera om ett träd har håligheter (och därför riskerar att kollapsa) ).

Så även om det kan vara nisch, kan arbetet som utförs av de stolta gräsklipparna i Singapores botaniska trädgård snart hitta sin väg till en park eller gräsmatta nära dig, vilket gör att vi alla kan njuta av naturen (vältrimmad) till dess fullaste uttryck.