El CEO de Binance advierte a los usuarios que estenBildkälla: Pixabay

Binances vd Changpeng Zhao har varnat användare för en kommande våg av nätfiskebedrägerier när hackare säljer uppdaterade mobiltelefonnummer till nästan 500 miljoner WhatsApp-användare.

I en tweet på söndagen sa Zhao, som går av CZ på Twitter, att mer än 487 miljoner WhatsApp-telefonnummer är till salu på den mörka webben. Han uppgav att siffrorna är legitima och att användare kan ställas in för att ta emot nätfiske-länkar och bluffmeddelanden.

"En ny uppsättning av 487 miljoner WhatsApp-telefonnummer för mörk webbförsäljning. Ett exempel indikerar att telefonnumren är legitima. Var uppmärksam eftersom senare hotaktörer kommer att använda denna data för att köra bedrägerikampanjer. smishing (nätfiskemeddelanden)", sa han. .

Enligt en rapport från Cybernews publicerade en hackare siffrorna på ett välkänt hackercommunityforum den 16 november och hävdade att det var en uppdaterad databas med 487 miljoner mobiltelefonnummer för WhatsApp-användare.

Datauppsättningen sägs innehålla WhatsApp-användarnummer från 84 länder. De flesta av telefonnumren tillhör egyptiska (45 miljoner), italienska (35 miljoner), amerikanska (32 miljoner), saudiska (29 miljoner), franska (20 miljoner) och turkiska (20 miljoner) medborgare.

Hotaktören ska ha berättat för Cybernews att han sålde den amerikanska datamängden för 7,000 2,500 euro, Storbritannien för 2,000 XNUMX euro och Tyskland för XNUMX XNUMX euro. Media hävdade också att säljaren delade exempeldata med dem och att de kunde bekräfta siffrornas giltighet.

WhatsApp har mer än 2 miljarder aktiva användare varje månad runt om i världen. Meddelandeappen är rankad bland de mest populära mobilmeddelandeapparna i världen.

Massiv WhatsApp-dataläcka

Även om hackaren inte specificerade hur han fick tag i databasen, vilket antydde att han "använde sin strategi" för att samla in data, spekulerade Cybernews att informationen kunde ha erhållits genom storskalig datainsamling, även känd som skrapning.

Skrapning är användningen av ett automatiserat verktyg för att samla in och skörda information i stor skala för obehöriga ändamål, enligt WhatsApp. Skrapare kan försöka hitta och logga användarinformation, inklusive telefonnummer, användarprofilbilder och WhatsApp-plattformsstatus.

Noterbart är att detta inte är den enda massiva dataläckan relaterad till WhatsApp eller andra Meta-företag. I april 2021 dök personlig information om 533 miljoner Facebook-användare runt om i världen upp på en hackers webbplats.

Experter har länge kritiserat Meta för att tillåta tredje parter att skaffa eller samla in användardata.

Dela detta