Fuente: Adobe Stock / Thomas Dutour

Nassim Taleb, författare till den bästsäljande boken The Black Swan, anser att Coinbase, den största kryptovalutabörsen i USA, är "värdelös".

I en nyligen tweet sa Taleb att Coinbase är kassaflödesnegativt, vilket betyder att mer pengar går ut än kommer in, en "dyster" framtid, även när kryptovalutaindustrin på något sätt lyckas återhämta sig och dess ägare är ute. .

"Min uppfattning är att de är kassaflödesnegativa, med en dyster framtid (även om krypto kommer tillbaka) och ÄGARE är ute. Verksamheten är värdelös, säger han.

Taleb noterade att han inte tror att Coinbase står inför samma problem som FTX, en gång världens tredje största kryptovalutabörs, stötte på och till slut misslyckades. "Jag sa inget om deras ägodelar och explosionsrisker, ingen analogi med [FTX]," sa han.

Som nämnts ökade spekulationerna om hälsan hos FTX och Alameda i början av november, med rapporter som avslöjade att värdepappersföretagets balansräkning var laddad med FTT-tokens, FTX:s ursprungliga token. Den 11 november meddelade FTX att de hade ansökt om kapitel 11-konkurs i Delaware, vilket avslutade det desperata försöket att samla in pengar.

FTX-kraschen ledde också till att priserna på kryptovalutor hamnade i en sväng. Bitcoin har handlat runt 16,000 20 € i två veckor, den lägsta nivån på två år. Den bredare kryptomarknaden har också fallit med cirka XNUMX% den senaste månaden.

Har Coinbase problem?

Förra veckan kritiserade den berömda kortsäljaren Jim Chanos, som väckte sensation med sin första satsning mot Enron, Coinbases affärsmodell och sa att kostnaderna var för höga för den nuvarande miljön.

Faktum är att Coinbase tar ut en av de högsta avgifterna i branschen. Börsen tar ut en spread på cirka 0,5 % för försäljning och köp av kryptovaluta. Naturligtvis kommer detta utöver överföringsavgifter som kan vara så höga som 5%.

Chanos tror att ett företag som Fidelity eller Vanguard skulle kunna erbjuda grundläggande kryptohandel med avgifter som avsevärt minskar Coinbase. För att förbli relevant kan Coinbase behöva sänka avgifterna, vilket då kommer att göra skillnad.

Under årets tredje kvartal redovisade Coinbase en nettoförlust på 545 miljoner euro på intäkter på 576 miljoner euro. Det har också haft en negativ inverkan på bolagets aktier, som redan har fallit mer än 80% i år.

Särskilt Coinbases institutionella verksamhet har inte heller varit särskilt lönsam. Institutioner gjorde cirka 133 miljarder euro i transaktioner under tredje kvartalet, men det översattes bara till 19.8 miljoner euro i intäkter för Coinbase.

Dela detta