Även om Windows 11 (*11*) körs mot en prochaine mise à jour complète des fonctionnalités (version 22H2, kodad Sun Valley 2), använder les utilisateurs que (*11*) inte inscrits au program Windows Insider ont un avant-goût of ce att den nya versionen att erbjuda. 22H2 är den första större uppdateringen till Windows 11 sedan lanseringen i slutet av 2021.

Sammantaget är detta en ganska mager uppdatering, med några förbättringar bakom kulisserna och små nya funktioner snarare än en fullständig översyn. Vi tar tillbaka dra och släpp för aktivitetsfältet, Windows Spotlight och en ny "Klistermärken"-funktion som låter dig sätta fantastiska stämplar på ditt skrivbord.

Den potentiellt mest intressanta delen av mise à jour är en Windows patch manager-remanié, som använder Microsofts flytande designsystem (ouvre dans un nouvel onglet) för en förbättrad funktion av verktyget och en mer konsekvent aspekt av resten av Windows 11. Med säkerhet the air plus modern, tillsammans med de gamla super onglets på denna fördröjning kontra en gauche colonne med menyn Parametrar och filutforskare, och tidsluckor på denna fördröjning kontra ett svep uppåt.

Dessa ändringar skulle göra verktyget mer pekskärmsvänligt eftersom Windows 11 fortsätter att utöka sin räckvidd över surfplattor och 2-i-1 bärbara datorer. Den nya uppgiftshanteraren använder också Microsofts nya "virtuella designhårdvara", kallad Mica, som anpassar färgschemat av fönstret. för att matcha din skrivbordsbakgrund. Det finns också nytt stöd för mörkt läge, vilket är fantastiskt.

Den största förändringen är utan tvekan tillägget av ett nytt "effektivitetsläge" för enskilda processer, vilket gör att du kan begränsa användningen av systemresurser av specifika program som kan äta upp din CPU eller minne. Det är potentiellt mycket användbart för batterieffektivitet, eftersom det hjälper till att nedprioritera resurskrävande uppgifter så att din CPU kan prioritera de processer den vill ha.

Analys: Måste jag registrera mig för WIP?

(Bildkredit: framtid)

Tja, du kan titta på det. Det är verkligen ingen slump att förkortningen Windows Insider Program (*11*) vanligtvis används för att betyda "pågående arbete", för det är vad (*11*) handlar om. Visst, jag kör "utvecklingsbygget" av Windows 11, som är betydligt mindre stabilt än de andra byggnaderna som är tillgängliga för insiders, men det är en avgjort oavslutad iteration av operativsystemet.

I slutändan är avvägningen i systemstabilitet inte värd att få tillgång till mindre nya tillägg; åtminstone inte för den genomsnittliga användaren. Det nya effektivitetsläget kommer att vara en välsignelse för systemeffektivitet min-maxers, men att aktivera Eco-läge i Windows 11 batteriinställningar kommer att vara mer än tillräckligt för de flesta.

För att vara rättvis är Windows Insider-programmet inte för alla. Om du är en teknikentusiast eller arbetar med mjukvaruutveckling för Windows-system är det här ett bra ställe att börja. Men efter att ha laddat den själv för att se den nya uppgiftshanteraren kan jag lugnt säga att jag går tillbaka till min fina stabila 21H2-byggnad, tack.

Via Senaste Windows

Dela detta