Aktivitetshanteraren (*11*) förnyas i nästa Windows 11-uppdatering

Aktivitetshanteraren (*11*) förnyas i nästa Windows 11-uppdatering

När Windows 11 (*11*) går mot sin nästa fullständiga funktionsuppdatering (build 22H2, kodnamnet Sun Valley 2), får användare som (*11*) är registrerade i Windows Insider-programmet en tjuvtitt på vad den nya versionen har att erbjuda. 22H2 är den första viktiga uppdateringen av Windows 11 när den lanseras i slutet av 2021.

Sammantaget är detta en ganska tunn uppdatering, med några förbättringar bakom kulisserna och små nya funktioner snarare än en fullständig översyn. Vi tar tillbaka dra och släpp till aktivitetsfältet, Windows Spotlight och en ny "Klistermärken"-funktion som låter dig sätta fantastiska stämplar på skrivbordet.

Den potentiellt mest spännande delen av uppdateringen är en förnyad Windows Task Manager, som använder Microsofts Fluent design-system (öppnas i en ny flik) för förbättrad användarfunktion och ett mer konsekvent utseende med resten av Windows 11. Det ser verkligen modernare ut, med de gamla toppflikarna flyttade till en vänsterkolumn som menyn Inställningar och Filutforskaren, och vanliga uppgifter flyttade till en bar i viola.

Dessa ändringar skulle göra verktyget mer pekskärmsvänligt eftersom Windows 11 fortsätter att utöka sin räckvidd på surfplattor och 2-i-1 bärbara datorer. Den nya uppgiftshanteraren använder också Microsofts nya "virtuella layouthårdvara", kallad Mica, som anpassar färgschemat för fönstret. för att matcha din skrivbordsbakgrund. Det finns också nytt stöd för mörkt läge, vilket är fantastiskt.

Den största förändringen är utan tvekan tillägget av ett nytt "effektivitetsläge" för enskilda processer, vilket gör att du kan begränsa användningen av systemresurser av specifika program som kan äta upp din CPU eller minne. Det är potentiellt mycket användbart för batterieffektiviteten, eftersom det hjälper till att nedprioritera resurskrävande uppgifter så att din CPU kan prioritera de processer den vill ha.

Analys: Ska jag registrera mig för WIP?

Skärmdump av Task Manager som körs i mörkt läge i Windows 11 version 22H2.

(Bildkredit: framtid)

Tja, du kan titta på det. Det är verkligen ingen slump att förkortningen Windows Insider Program (*11*) ofta används för att betyda "pågående arbete", för det är precis vad (*11*) handlar om. Visst, jag använder "utvecklingsbygget" av Windows 11, som är betydligt mindre stabilt än de andra byggnaderna som är tillgängliga för insiders, men det är en avgjort oavslutad iteration av operativsystemet.

I slutändan är avvägningen i systemstabilitet inte värd att få tillgång till mindre nya tillägg; åtminstone inte för den genomsnittliga användaren. Det nya effektivitetsläget kommer att vara en välsignelse för systemeffektivitet min-maxers, men att aktivera Eco-läge i Windows 11:s batteriinställningar kommer att vara mer än tillräckligt för de flesta.

För att vara rättvis är programmet Windows Insider inte för alla. Om du är en teknikentusiast eller arbetar med mjukvaruutveckling för Windows-system är det här ett bra ställe att börja. Men efter att ha laddat den själv för att kolla in den nya uppgiftshanteraren kan jag lugnt säga att jag går tillbaka till min bra stabila 21H2-version, tack.

Via senaste Windows