DualSense Edge kommer att vara med oss ​​förr snarare än senare. Vi ger dig allt du behöver veta om den kommande PS5 Pro-kontrollern före lanseringsdatumet i januari.

DualSense Edge tillkännagavs under öppningskvällen på Gamescom 2022. Sony introducerade handkontrollen på utställningen med en för kort smygtitt, och visade upp den uppdaterade handkontrollen och dess anpassade funktioner som placerade den en bit ovanför den trådlösa handkontrollen. Vanlig DualSense. .

Även om DualSense Edge inte kommer förrän nästa år, har vi sett standard DualSense sälja slut till sina lägsta priser under vinterrean, och Cyber ​​​​Monday PS5-erbjudanden kommer säkerligen att saknas. . Det är säkert något att hålla på din radar.

Sony är den senaste av de tre stora konsoltillverkarna som erbjuder en mer avancerad kontroller för sitt system. Microsoft ledde paketet med sin Xbox Elite Wireless Controller, och igen med Xbox Elite Series 2 Wireless Controller. Sedan finns det Nintendo Switch Pro Controller, som är mer standard men erbjuder en anmärkningsvärd batteritid jämfört med vanliga Joy-Con-kontroller. .

Nu när Sony har hoppat in i spelet med DualSense Edge för PS5, vad kan vi förvänta oss? Läs vidare för att lära oss allt vi vet om DualSense Edge-kontrollern hittills.

Innehållsförteckning

DualSense Edge: gå direkt till saken

  • Vad är det? Sony DualSense "Elite"-kontroll
  • När kan jag köpa den? 26 januari 2023
  • Vad kan jag spela i? ps5

DualSense Edge: pris och releasedatum

Tack vare en nyligen publicerad "Funktstrailer (öppnas i en ny flik)" och ett nyligen inlägg på PlayStation-bloggen har vi nu ett releasedatum och prisinformation för DualSense Edge. Enligt Sony kommer den att kosta €199,99 USD / €239,99 / €209,99 och kommer att släppas över hela världen den 26 januari 2023 och en månad före PSVR 2. Tyvärr har inga australiska priser tillhandahållits.

Den placerar DualSense Edge ovanför Microsofts Xbox Elite Series 2 trådlösa handkontroll, som säljs för $179.99 / £159.99 / AU$249.95. Eftersom Sony nyligen höjde priset på PS5 är vi inte förvånade över att tillbehören har följt efter. DualSense kostar $69,99 / £59,99 / AU$109,95, medan Xbox Wireless Controller är något billigare på £59,99 / £54,99 / AU$74,99.

I Storbritannien, USA och Europa är förbeställningar av DualSense Edge och utbytbara stickmoduler exklusiva för PlayStation Direct-butiken - öppnas i en ny flik. Detta kommer dock senare att erbjudas till "andra deltagande återförsäljare" den 23 februari, även om företagen inte var detaljerade.

DualSense edge: design

(Fotokredit: Sony)

Silhuetten på DualSense Edge är praktiskt taget identisk med den på standardkontrollen. Men det är inte dåligt. DualSense är redan en bekväm och snygg kudde som inte behövde mycket förfining i första hand.

Deras estetiska skillnader är tydligare. Den centrala pekplattan är en ren mattsvart, prydd med PlayStations fyrkants-, cirkel-, kors- och triangelikonografi. D-pad- och ansiktsknapparna ändrades också till svarta, istället för originalvita. Det vi har erbjuder en skarp kontrast till den vanliga vita DualSense-kontrollern.

Undersidan av handkontrollen, som rymmer mikrofonen, PS-knappen och analoga spakar, är nu en blankare svart. Själva pinnarna, avtryckarna, såväl som baksidan av kontrollern, verkar också ha ett mer robust och strukturerat grepp.

DualSense Edge: batteritid

Gamescom 2022 – Ny PS5-kontroll

(Fotokredit: Sony)

Den överlägset största nackdelen med DualSense är dålig batteritid. Ofta är 4-10 timmar på en enda laddning långt under dynorna hos konkurrerande system. Tyvärr, även med Sonys senaste avslöjande, har vi fortfarande ingen konkret information om DualSense Edges batteritid.

Ändå är det något Sony borde vilja förbättra på piedestalen, även om det bara är en marginell förbättring under några timmar. Som jämförelse erbjuder Xbox Elite Series 2 cirka 35 till 40 timmars batteritid på en enda laddning. Vi tror inte att Edge kommer att svara på det, med tanke på alla funktioner som Xbox-paden har och saknar. Men vi skulle vilja se en förbättrad batteritid på minst 15 till 20 timmar.

DualSense Edge: Funktioner

DualSense Edge Bärväska

(Bildkredit: framtid)

DualSense Edge kan se ut som pjäsen, men dess värde som en professionell standardplatta kommer att bedömas av dess egenskaper. För det mesta verkar det som att Sony går all out i detta avseende.

Som förväntat kommer Edge att vara väldigt modulär. Käpparna, käpptopparna och ryggpaddlarna kan alla bytas ut och justeras för att passa dina personliga önskemål. Layouten och känsligheten för kontrollerna är också helt anpassningsbara. Spelare kommer inte bara att kunna anpassa sin knapplayout fullt ut, utan kommer också att kunna justera pinns döda zoner, samt färdavstånd och triggerkänslighet.

Allt detta kan göras i farten från själva styrenheten. En dedikerad Fn-knapp (funktion) öppnar ett separat användargränssnitt som gör det möjligt för spelare att anpassa sina kontrollerinställningar när som helst. Dessutom kan du också spara profiler för när du behöver dem som mest. Byt från Demon's Souls till Gran Turismo 7? Profilbyte kommer att se till att din kontrollkonfiguration ser bra ut oavsett vilket spel du spelar.

Du kan förvänta dig att alla de bästa DualSense-funktionerna kommer tillbaka. Haptisk feedback, adaptiva triggers och rörelsekontroller är alla närvarande och beaktas när det kommer till Edge. Slutligen kommer allt i en medföljande väska och du kan ladda kontrollen via en USB-anslutning medan den förvaras inuti.

Dela detta