Kontrollera Amazon (öppnas i en ny flik)

två minuters recension

Att köpa en robotdammsugare i mellanprisklassen kan innebära att man kompromissar med något, oavsett om det är funktioner för navigering, rengöring eller automatisk blötläggning. Dreametech DreameBot D10 syftar till att fylla det tomrummet genom att kryssa i alla dessa rutor och ta med fler funktioner till bordet.

Det är det senaste tillskottet till Dreametech Robots nuvarande sortiment av dammsugarmoppar, som kombinerar, precis som de andra, ett tank- och kuddsystem som rengör golvet med vatten när det dammsuger. Den mest lika i sitt sortiment skulle vara den dyrare Dreametech Bot Z10 Pro, som har högre kapacitet i sin dammuppsamlingsbas, eller den något billigare Dreametech Bot L10 Pro, som har liknande specifikationer men inte har en dammuppsamlingsbas. samling.

Moppfunktionen innebär att finare damm och envisa skräp tas bort mer effektivt från hårda golv, vilket är idealiskt för allergiker och de som gillar att göra två hushållssysslor i ett. Utöver det har DreameBot D10 Plus en självdränerande dammuppsamlingsbas som bara behöver tömmas var 45:e dag eller så (eller åtta gånger om året), vilket resulterar i en mer "oberoende" robotdammsugare som kräver mindre tid. och energi. Håll. Det är 15 dagar längre än en liknande modell från Ecovacs, Deebot Ozmo N8 Plus.

Vad som är intressant är att, till skillnad från några av de stora robotdammsugartillverkarna vars produkter främst fokuserar på automatiserad teknik, är Dreametech främst ett dammsugarmärke, och dess andra kategorier är sladdlösa dammsugare och våt- och torrdammsugare. Detta innebär att även om DreameBot D10 Plus erbjuder avancerad navigering och kartläggning, har renheten inte försummats i processen. Det finns fortfarande en bra storlek 13,5 oz / 400 ml dammbehållare ombord, med en 0,5 gallon / 2,5 liters förseglad dammpåse i dammuppsamlingsbasen. En enkel sidoborste sveper upp partiklar till huvudskurborsten och det finns fyra sugnivåer upp till maximalt 4000pa.

Även om den löstagbara vattentanken är kompakt (4,9 oz/145 ml), skiljer sig DreameBot D10 Plus från vissa robotdammsugare och moppar genom att mängden vatten som används kan justeras från låg till hög. Det betyder att om du planerar en lätt rengöring för en stor golvyta är det lätt att minska vattenförbrukningen, så det finns ingen anledning att spola.

Med tanke på dess moppfunktionalitet och högre effektivitet på hårda golv är Dreametech DreameBot D10 Plus även lämplig för stora och medelstora hus med flera hårda golv. Men även som en fristående robotdammsugare gör dess egenskaper att den passar bra för alla hektiska hem.

Pris och tillgänglighet

Dreametech DreameBot D10 Plus kostar 399.99 € fram till 9 juli med en rabattkupong på 100 € på Amazon. Ange ditt beställningsnummer i formuläret på Dreametechs hemsida under lanseringsperioden, så får du även ett paket med tre dammpåsar, vilket normalt kostar €15.99 per förpackning. Den är också tillgänglig direkt från Dreametechs hemsida.

Den levereras med ett rengöringsverktyg, två dammpåsar och en rengöringsdyna, men det finns inga extra sidoborstar eller extra rengöringsdyna att använda, förståeligt till detta genomsnittliga pris för en robotdammsugare med dumpstation. Två ersättningsmoppdynor kostar 21.99 €.

Dreametech Dreamebot D10 Plus kommer att lanseras i Europa den 24 juni, med planer på att lanseras i Australien i juli och Storbritannien den 10 augusti. Priset har inte fastställts.

Design

  • dammsamlarbas
  • Lätt avtagbar vattentank
  • Justerbar sug- och rengöringseffekt

Dreametech DreameBot D10 Plus är något större än vissa robotdammsugare och är inte för stor. Dess mått på 34,9 x 35 x 9,6 cm / 13,74 x 13,77 x 3,79 tum gör att den fortfarande kommer att kunna nå köksgolv och rumskanter, samt glida in under de flesta möbler. Powderfoundation kan vara mer problematisk storleksmässigt. Även om den inte är för stor på 15,7 tum/399 mm eller en bredd på 11,92 tum/30,3 cm, sträcker den sig in i ett rum på väggen med 15,86 tum/40,3 cm. Det rekommenderade utrymmet runt basen är enormt: 20 tum / 50.8 cm på varje sida och 60 tum / 152.4 cm framtill, vilket tyder på att den är designad för stora rum. Robotdammsugaren testades dock i en position med mycket mindre spelrum och den fungerade fortfarande, även om den tenderade att vandra och leta efter basen istället för att gå mot den.

Rent estetiskt finns robotens vakuum- och dammuppsamlingsbas i vitt, så den kan sticka ut lite även om designen är ganska minimal. Det finns två knappar på robotdammsugaren: en för att slå på den och börja städa och en för att skicka den till sin dammuppsamlingsbas eller starta punktrengöring (som rengör ett område på 59,05 tum / 1,5 m²).

(Bildkredit: framtid)

En enkelsidig borste, snarare än två, betyder att du är beroende av smuts från bara ena sidan, men den har fortfarande ingen stor inverkan på rengöringen. Dreametech DreameBot D10 Plus är också utrustad med en röst som meddelar att den börjar rengöras eller laddas, användbart men inte nödvändigt när du väl har vant dig vid vad dess knappar gör. Volymen kan minskas för att göra den mindre påträngande, men det verkar inte som en funktion som kan stängas av. Rösten är mer användbar om du har tappat bort robotdammsugaren någonstans i huset, eftersom den säger till dig "Jag är här", så att du kan hitta den.

Det finns fyra rengöringslägen: Tyst, Standardstandard, Stark och Turbo, med tre rengöringsnivåer tillgängliga när vattentanken är ansluten, från Låg till Hög. Sotning är det enda tillgängliga alternativet utan den anslutna vattentanken, medan tjudering erbjuder möjligheten att endast moppa eller moppa och moppa. Allt detta ger många möjligheter att skräddarsy din städning, även om det är lättare att definiera dina favoriter för varje område istället för att systematiskt ändra dem beroende på situationen.

Prestanda

  • Rengör hårda golv väl.
  • snabb kartläggning
  • Bra uppsamling av stora skräp.

En av de utmärkande egenskaperna hos DreameBot D10 Plus är dess markkarta. Medan vissa robotdammsugare kräver en komplett karta över golvytan innan de kan börja städa eller skapa en karta i farten, uppskattar DreameBot D10 Pluss laseravståndssensorer kartan direkt. Det betyder att du har möjlighet att snabbt kartlägga utan egen eller karta med egna, och det går snabbare att lägga till no-go-områden och virtuella väggar.

Vi testade robotdammsugaren på hårda och mjuka golv, med fint mjöldamm och krossade kex som fungerade som damm och havregryn som större skräp. Alla tester startades med den lägsta effektinställningen av Tyst. På hårda golv togs inte allt damm upp på denna låga inställning, men det var på standardeffekten. Även om detta var en bra övergripande uppsamling av stora skräp på hårda golv, var vi återigen tvungna att byta till standardkraft för att rengöra all havre, speciellt eftersom den enkla sidoborsten kunde kasta dem i ett område som redan hade dammsugits - en nackdel med att inte ha två borstar eller rengöra samma plats två gånger. Att transportera DreameBot D10 Plus till ett annat rum tog också bort en del av skräpet som redan samlats upp, vilket tyder på att en del kan ha lämnats kvar i huvudborstens hålighet.

DreameBot D10 Plus lämnade mjöl på baksidan av mattan

(Bildkredit: framtid)

Medan DreameBot D10 Plus kände igen mattan och intermittent ökade suget (en funktion som kan stängas av), var den ofta inte tillräckligt kraftfull för uppgiften. På vår medelhög matta plockade Calm upp kaksmulor men inget mjöl; vi var tvungna att byta till Turbo för att påverka i dammet. Quiet plockade upp en hel del havregrynsgröt på mattan, men Standard var tvungen att göra en djuprengöring. Dess ljud, mätt med en decibelmeter, varierade från tysta 485 dB på mattor och 48 dB på hårda golv till 64 dB på Turbo på hårda golv, tillräckligt för att överrösta normala samtal. Den automatiska dräneringen var kort men lika hög med cirka 60 dB.

DreameBot D10 Plus Havremjöl Rengöring av hårda golv

(Bildkredit: framtid)

När det gäller objektnavigering är DreameBot D10 Plus välsorterad, kan inte matcha möblerna och klara hindren väl, delvis tack vare sina stora sidovägar, som förhindrar att den faller. Den enda gången han kämpade en eller två gånger var på en golvstång mellan vinyl och laminat. Dess anti-sedimentteknologi fungerade bra: vi lät den rengöras på toppen av en trappa och den gick fortfarande av kanten.

Huvudborsten har en anti-trassel-funktion, men vi fann att människohår fortfarande var benägna att trassla runt det; efter en veckas användning var vi tvungna att använda det medföljande rengöringsverktyget för att rengöra det. Annars är robotdammsugaren lätt att underhålla: automatisk tömning efter varje rengöring gjorde att den inbyggda dammlådan inte blev överfylld, medan påsen i dammuppsamlingsbasen helt enkelt kunde tas bort och kasseras efter flera veckor.

Undersidan av DreameBot D10 Plus visar huvudborste och sidoborste

(Bildkredit: framtid)

Annat underhåll inkluderar rengöring av dammboxfiltret varannan vecka och byte av det efter tre månader. Det finns till och med en nedräkningstimer för tillbehör via appen, som beräknar hur många timmar av borst- och filteranvändning du har kvar.

Rengöringsdynan ska sköljas efter varje rengöring; tyvärr går den inte att tvätta i maskin vilket skapar olägenhet om den blir riktigt smutsig eller kladdig. Denna måste också bytas ut var tredje till var sjätte månad.

ansökan

  • Flera kort kan orsaka programmeringsproblem
  • Lätt att justera effektnivåer
  • Röststyrning via Alexa och Google Home

Appen, designad för att rymma andra smarta hemenheter av moderbolaget Xiaomi, är ganska enkel att navigera. När du väl har anslutit Dreametech DreameBot D10 Plus till Wi-Fi (med tanke på att den bara stöder ett 2,4 GHz-nätverk), kan det mesta du behöver hittas på robotdammsugarens inställningssida. Detta inkluderar återstående batteri som visas i procent, kartor, knappar med ett klick för att skicka tillbaka det till dammbasen eller börja städa och ställa in områden där det inte går att gå.

Ytterligare två menyer tar dig till rengöringsinställningarna, där du kan välja...

Dela detta