Sega verkar vara väl medveten om efterfrågan på en Dreamcast Mini-konsol, men det visar sig att omfattningen av ett sådant projekt mycket väl kan överstiga hårdvarujättens medel.

Sega klassiska hårdvaruproducent Yosuke Okunari diskuterade den nyligen tillkännagivna Mega Drive Mini 2 i en intervju med Famitsu (öppnas i en ny flik). Under det här samtalet uppger Okunari att Sega övervägde Mini-konsolversioner för Saturn och Dreamcast. Han medger dock att ett sådant projekt skulle kosta för mycket.

Twitter-användaren gosokkyu (öppnas i en ny flik) transkriberade detta segment av Famitsu-intervjun. Det är här som Okunari konstaterar att "interna delar av MD Mini inte kan hantera Saturn-spel bra, och att utveckla och tillverka nya styrkretsar under pandemin är en svår och dyr process."

Okunari skämtar om att även om en Saturn eller Dreamcast Mini kanske inte är ett genomförbart projekt just nu, skulle han vilja utveckla en Mini som "kostar lika mycket som en äkta modern konsol." (tack, Nintendo Life (öppnas i en ny flik))

Analys: Dreamcast Mini? Sova…

Självklart skulle vi vilja se en Dreamcast Mini så småningom komma ut på spelmarknaden. Omtänkt som en av Segas bästa konsoler, mötte den tyvärr ett alltför tidigt bortgång i händerna på den spirande sjätte generationens konsoler. Misslyckandet med Dreamcast fick Sega att dra sig ur hårdvarubranschen nästan helt.

Och det är lite synd, eftersom Dreamcast-eran har släppt några av Segas mest ambitiösa titlar. Sonic Adventure, Jet Set Radio, Phantasy Star Online och Shenmue är bara några av de många som kommer att tänka på här. Det var också födelseplatsen för några fantastiska fightingspel från Capcom, inklusive Marvel vs. Capcom 2 och den definitiva hamnen i Street Fighter 3: Third Strike.

Även om många spel från Dreamcast-eran har återutsläppts på moderna skyltfönster som Steam, är portarna inte alltid de bästa. Portar för Jet Set Radio förblir låsta till 30 fps, till exempel, medan Sonic Adventure DX: Director's Cut introducerade nya buggar och grafiska egenheter som inte fanns på den ursprungliga Dreamcast-releasen.

Ändå kan vi knappast klandra Sega eller Okunari för att de inte försökte. Covid-19-pandemin har förvärrat komponentbristen som har pressat upp priset på delar som halvledare. Som ett resultat kunde en eventuell Dreamcast Mini ha blivit betydligt dyrare än förlagets insatser med Genesis/Mega Drive Mini.

Som sagt, vi väntar fortfarande ivrigt på lanseringen av Mega Drive Mini 2, även om planer på en global release är på gång. En gång mer än 50 spel, inte beaucoup sont de titlar de CD Sega svårt att spela i dehors de l'émulation, nous sommes sûrs qu'il introducera ett fantastiskt namn av fans till en litanie de jeux dont ils n'ont förmodligen någonsin förstå prata.

Dela detta