Capcom gjorde drömmar till verklighet med tillkännagivandet av Dragon's Dogma 2. Vems drömmar? Egen. Och nu ska jag göra dig en tjänst.

Dragon's Dogma-regissören Hideaki Itsuno kom med nyheten i slutet av Dragon's Dogmas 10-åriga livestream (öppnas i en ny flik). Teamet tog bort sina huvtröjor för att avslöja matchande t-shirts med den nya logotypen Dragon's Dogma 2. Jag är ganska säker på att jag hörde änglarna sjunga också, men det kanske bara var min fantasi.

Det första spelet kom ut 2012 och det var bara fantastiskt. Pantsystemet var fantastiskt och jag kunde sitta här och rave om spelet hela dagen. Men nu kan du spela det och se själv för mindre än fem dollar. Det är så billigt just nu på PC och konsol, och du borde veta vad du har saknat när du planerar uppföljaren.

(* 2 *)Dragon's Dogma 2 logotyp

(Bildkredit: Capcom)

Ta en kultklassiker för en flygresa

Dragon's Dogma: Dark Arisen är den återutgivna versionen av spelet som innehåller massor av extra innehåll. Den har porterats till PS4 och Xbox One så att du kan hämta den från din konsols respektive butik just nu eller på Steam. Titta så galna dessa priser är:

Dragon's Dogmas enda nackdel vid den tiden var bristen på samarbete. Bönderna är fantastiska och systemet är otroligt roligt. Att låta dem gå på sina egna äventyr för att få användbara tips eller hitta en att rekrytera lägger till en helt ny nivå till spelet. Men det är inte samma sak som att leka med riktiga människor.

Det är därför utgivningen av MMO Dragon's Dogma Online exklusivt i Japan var en riktig flopp. Men spelet stängdes 2019 på grund av lågt antal spelare, så jag kände mig inte så avundsjuk efter det.

Vi har i princip väntat ett decennium på en uppföljare här i väst. Vi hoppades få höra några Dragon's Dogma 2-nyheter under streamen, så det här tillkännagivandet gjorde min vecka. Och priset på originalspelet just nu har gjort det ännu roligare. Till det här priset skulle jag säga att det räcker att köpa den. Det är mindre än priset för en kaffe, och om du hatar det kan du meddela mig på sociala medier så ska jag berätta varför du har fel.