Den utökade lanseringen av DJI Mini SE resulterade slutligen i den officiella lanseringen av minidrönaren i USA., och det kommer att bli ett imponerande budgetalternativ, men nybörjare bör fortfarande välja DJI Mini 2.

Fast han sa det i juli "för närvarande finns det inga planer på att sälja denna produkt i USA eller Europa (förutom Ryssland)"DJI har nu sagt att Mini SE är tillgänglig i USA "via detaljhandelskanaler för $299."

För att sätta det i sitt sammanhang, DJI:s nuvarande drönare på ingångsnivå, DJI Mini 2, kostar $449 och DJI Mini SE är den billigaste drönaren från kungen av drönare. Men Mini SE är också baserad på den mycket äldre tekniken från DJI Mavic Mini, som släpptes i oktober 2019, och det medför stora nackdelar.

De största nackdelarna med DJI Mini SE jämfört med dess nyare syskon är su lägre videoupplösning (upp till 2.7K, jämfört med 4K på Mini 2), avsaknaden av ett råfotoläge, och viktigast av allt, avsaknaden av Ocusync 2.0. Anslutningsmöjligheter.

Det senare innebär att Mini 2 har en betydligt förbättrad räckvidd på 10 km., jämfört med de 4 km av Mini SE, men också en stabilare anslutning som ofta kan vara mer resistent mot störningar, vilket överlag ger dig en mer förfinad och säkrare flygupplevelse.

Det finns andra små skillnader mellan de två drönarna, som dess olika kontroller. Mini SE:s pad har en mer kompakt hopfällbar design, medan Mini 2:s är större och lite mer polerad. Men det beror till stor del på din personliga smak: storleken på Mini SE-kontrollern är en potentiell fördel för vandrare, medan de med större händer kanske föredrar dynan framför sitt nya syskon.

Ännu viktigare för alla som letar efter den första flygande kameran, DJI Mini 2 har en mycket kraftfullare kamera. Båda drönarna har samma 1/2,3-tums sensor, men Mini 2 har en högre bithastighet (100 Mbps, jämfört med operativsystemets 40 Mbps), samt mycket bättre upplösning och bildhastighetsalternativ.

BILDKREDIT: WALMART

DJI Mini SE kommer äntligen till USA, men nybörjare borde fortfarande få DJI Mini 2 1

Kommer det att finnas en DJI Mini 3?

Otvivelaktigt, DJI Mini SE är värt att överväga om du letar efter en prisvärd drönare för nybörjare, även om det är synd att det inte längre verkar finnas "Fly More"-paket med extra batterier för bättre Premium-värde.

Dessutom, fördelarna med DJI Mini 2 när det gäller bildkvalitet, för videor och foton, med detta råläge och anslutning, tack vare Ocusync 2.0, gör den till det mest raffinerade och skalbara alternativet.

Men när vi närmar oss ett år sedan DJI Mini 2 kom,Ska jag vänta på en eventuell DJI Mini 3? Hittills har vi inte sett några trovärdiga rykten om att en Mini 3 är nära förestående. DJI har tidigare gått igenom en årlig uppdateringscykel för sina drönare på ingångsnivå och mellanklass: Mini 2 landade i november 2020 (ett år efter Mavic Mini), medan DJI Air 2S kom i april 2021, nästan exakt ett år efter DJI. Mavic Air 2.

Men ankomsten av DJI Mini SE smutsar ner bilden lite, och det är verkligen inte ett år där vi kan göra tillförlitliga förutsägelser om utgivningscykler. Hittills har vi sett starkare rykten om den mycket efterlängtade DJI Mavic Pro 3, som kommer att ersätta den snart tre år gamla DJI Mavic 2 Pro, men de senaste ryktena tyder på att modellen har blivit försenad.

Vårt nuvarande tips för nybörjareSå DJI Mini 2 är den bästa drönaren du kan köpa, och de senaste ryktena kommer sannolikt inte att slå ut någon gång snart. Men för priset, DJI Mini SE är verkligen ett coolt nytt alternativ värt att överväga om du inte har något emot dina lite daterade videokunskaper och flygupplevelse.

Dagens bästa DJI Mini 2-erbjudanden

 

 

Dela detta