DJI Mini 2 flög in i våra liv bara ett år efter ankomsten av DJI Mavic Mini. Det är fantastiskt att se en efterträdare till DJI:s mindre, billigare drönare, så vilka nya knep har den lärt sig på bara 12 månader?

På ytan är DJI Mini identisk med Mavic Mini, med båda drönare med identiska mönster och treaxliga kardan.

Det finns också andra likheter: Mini 2 och Mavic Mini har samma bildsensor, automatiserade QuickShot-lägen och DJI Fly Companion-appen.

Men DJI har lyckats lägga till några uppdateringar som kan få befintliga Mavic Mini-ägare att byta sina drönare mot den nya modellen.

Medan Mini 2 fortfarande är en nybörjare som inte erbjuder prestanda eller flygfunktioner på proffsnivå, är det den mest kraftfulla lilla flygkamera vi har sett i denna storlek och pris.

Är här de fem huvudsakliga skillnaderna mellan DJI Mini 2 och Mavic Mini 2019, som kommer att fortsätta att säljas som ett ännu billigare alternativ ...

1. Mini 2 spelar in 4K-video

En av våra främsta kritiker mot DJI Mavic Mini var att den inte spelade in 4K-video, utan uppnådde en maximal upplösning på 2.7K / 30p. Mini 2 åtgärdar detta med ett 4K / 30p titelläge, som kan fotografera med en bithastighet på 100 Mbps.

Mini 2 spelar in 4K-video

(Bildkredit: DJI)

 

Jämfört, Mavic Mini kunde bara skjuta med 40 Mbps, så Mini 2:s kombination av upplösning och bithastighet borde vara en anständig förbättring av videokvalitet, speciellt om du filmar för den stora skärmen.

Med detta sagt erbjuder DJI Mavic Air 2 ytterligare ett genombrott med sin kombination av en större 1/2-tums sensor och en 120 Mbps bithastighet.

Mini 2 använder faktiskt samma 1/2.3-tumssensor som Mavic Mini, och vi är lite besvikna över att det fortfarande inte finns något 2.7K/60p-läge på den nya modellen. Men dess 3-axliga gimbal betyder att du kan förvänta dig en högre övergripande kvalitet än de flesta andra drönare på nybörjarnivå.

2. Ocusync hjälper Mini 2 att flyga längre

DJI använder olika transmissionssystem (så här kommunicerar drönaren och kontrollern) för olika modeller. Deras nybörjardrönare tenderar att använda det förbättrade Wi-Fi, vilket är vad vi har sett i DJI Mavic Mini. Men tack vare en ny kontroller har Mini 2 överraskande nog ett mer avancerat proprietärt system som heter Ocusync 2.0.

Vad betyder det? Du kommer att kunna kontrollera och se Mini 2:s videoflöde från mycket längre bort än på Mavic Mini. Medan den senares maximala räckvidd är 4 km, lovar dess efterföljare att vara styrbar via tillförlitlig HD-videoöverföring till 6 km (i Europa) eller 10 km i FCC-kompatibla länder som USA och Australien.

Ocusync hjälper Mini 2 att flyga vidare

(Bildkredit: DJI)

 

Detta beror på att Ocusync 2.0, som vi också nyligen såg på DJI Mavic Air 2, stöder frekvensbanden 2.4 GHz och 5.8 GHz och växlar automatiskt mellan de två baserat på signalstyrka.

Det bör noteras att dessa avstånd är maximala; faktiskt kommer den att röra sig mellan 3 km och 6 km i mer befolkade områden med många konkurrerande signaler. Och i linje med de senaste drönarlagarna måste du också alltid ha din drönare i sikte.

3. Mini 2 har mer kraftfulla motorer

Vi får vänta för att se exakt vilken inverkan detta har på Mini 2, men DJI säger att det har förbättrat motorerna jämfört med Mavic Mini. Detta har några relativt praktiska men relativt små effekter på din flygprestanda.

Först och främst har Mini 2 något snabbare acceleration än sin föregångare, och lyckas klättra till 5m/s i sitt snabbare "Sport"-läge, jämfört med 4m/s för Mavic Mini. Den nya drönaren har också en topphastighet på 16m/s jämfört med 13m/s för sin föregångare.

Speciellt för en liten drönare som tenderar att kämpa i blåsiga förhållanden, klarar Mini 2 tydligen också lite starkare 24mph-vindar. Detta är dock inte en stor förbättring av Mavic Mini heller, och det är rättvist att säga att ingen av drönarna är lämpliga för att flyga i blåsiga förhållanden.

De nya motorerna bidrar emellertid uppenbarligen också till Mini 31: s något längre flygtid på 2 minuter, vilket är en minut längre än för Mavic Mini.

4. Du kan ta råa foton på Mini 2

Lite extra för fotografer på Mini 2 är möjligheten att ta råa DNG-foton, något som inte bara finns på Mavic Mini JPEG.

Råa foton ger dig mer redigeringsflexibilitet än JPEG-filer, vilket innebär att du kan justera resultaten lite mer efter eget tycke i program som PhotoShop.

mini 2

(Bildkredit: DJI)

 

Tyvärr finns det ingen motsvarighet för video på Mini 2, inget alternativ för D-log eller någon annan bildprofil, så i det avseendet förblir det en flygkamrat för nybörjare och hobbyister.

Mer avancerade videofotografer från luften som letar efter en liten drönare med mer flexibla bilder bör kolla in DJI Mavic Air 2, som körs på D-Cinelike-profilen, eller DJI Mavic 2 Pro.

5. Mini 2 är dyrare än Mavic Mini

Att lägga till dessa ytterligare funktioner till DJI Mini 2 kom inte utan en extra kostnad; faktiskt såg den nya drönaren en prisökning på 14% jämfört med Mavic Minis lanseringspris.

Du kan köpa Mini 2 i baspaketet för €449 / €419 / AU$749, eller med dess Fly More Combo-paket (som inkluderar extra batterier, ett laddningsnav och en bärväska) för €599 / €549 / AU$ 949 €.

Detta för priset på Mini 2 lite närmare det för DJI Mavic Air 2, som börjar på €799 / €769 / AU$1,499 XNUMX, även om det fortfarande (på pappret) är den överlägset bäst presterande drönaren i sin klass. pris. och vikten. Vi kommer att tillhandahålla en fullständig recension för att meddela dig om detta är fallet mycket snart.

 

 

Dela detta