Ända sedan Apple lanserade sin egen smarta HomeKit-plattform 2014 och uppdaterade den med lanseringen av iOS 10 2016, har den varit tvungen att konkurrera med de globala assistenterna Alexa och Google om lojaliteten hos ägare av smarta hem runt om i världen. De som förlitar sig på iPhone och Mac vet dock kvaliteten och tillförlitligheten på allt företaget rör och har därför anammat tekniken.

Andra kanske undrar vilka enheter som faktiskt fungerar med HomeKit och vilka som bara är kompatibla med andra plattformar. Det är ingen idé att förvänta sig att en Ring-dörrklocka ska fungera med din HomePod Mini, till exempel.

Den här artikeln kommer att beskriva vilka smarta hemenheter och verktyg som är HomeKit-kompatibla och därför kommer att fungera med Siri röststyrning och Apple smarta högtalare. Från belysning och smarta kontakter till videointercom och säkerhetskameror, det finns ingen brist på alternativ.

HomeKit smarta högtalare

äppelmusik

(Bildkredit: Apple)

De bästa smarta högtalarna är det smarta hemmet som verkar integreras snabbast i människors vardag. De är ofta det förenande elementet i ett smart hem, som pratar med din digitala assistent och ber om ett svagt ljus, en varm radiator eller en stängd dörr.

Föga överraskande är det bara en smart högtalare som stöder HomeKit, och det är Apples HomePod Mini. Det var ursprungligen en mer kompakt version av företagets första smarta högtalare, HomePod, men den större modellen har nu utgått.

Sedan dess har det gått rykten om en ny version av HomePod, så håll ögonen öppna.

Dagens bästa Apple HomePod-erbjudanden

HomeKit smarta termostater

Ecobee 3 Lite Smart Termostat.

(Bildkredit: Ecobee)

Internetanslutna smarta termostater är en av de mest populära delarna av ett smart hem på grund av deras förmåga att spara tid, pengar och energi, och HomeKit-användare bör inte missa det. . Tyvärr har marknadsledare som Nest inte HomeKit-stöd, men det finns andra bra alternativ där ute.

Märken som Honeywell och ecobee, till exempel, erbjuder ett urval av de bästa smarta termostatalternativen som är helt HomeKit-kompatibla. Vissa har smarta rumssensorer för att se till att du bara värmer och kyler de rum du behöver, och det finns även extrafunktioner som geolokalisering och smarta radiatorskivor.

Dagens bästa HomeKit smart termostaterbjudanden

HomeKit smart belysning

Nanosheet former

(Bildkredit: Nanoleaf)

De bästa smarta glödlamporna är en viktig del av alla smarta heminställningar med självrespekt, med möjligheten att ändra färger, slå på och av enligt ett förplanerat schema och till och med dämpa baserat på ditt humör.

Det finns något oerhört tillfredsställande med att släcka dina lampor med din röst, du kan använda dem som ett stöldskydd genom att tända dem när du är borta, och du får den extra fördelen att du aldrig behöver oroa dig om du har glömt en lampa. Säker.

Det finns ett antal smarta glödlampor på marknaden just nu, och fler läggs till i listan över HomeKit-anslutna produkter regelbundet. Men ledande i gruppen är Philips Hue, LIFX och Nanoleaf, som alla har sina egna unika försäljningsargument.

Nanosheetformer, till exempel, låter dig skapa intressanta mönster i ditt hem, och något som Twinkly string lights ger lite intelligens till något som tidigare förpassats till juldekorationer. Samtidigt erbjuder Philips Hue och LIFX full kontroll över omgivande belysning.

Se bara till att du köper rätt glödlampa för din region och typ av armatur.

Dagens bästa HomeKit smart belysningserbjudanden

HomeKit smarta switchar

WeMo Smart Dimmer Switch i sovrummet

(Bildkredit: WeMo)

Om du vill göra din belysning smart utan att byta alla dina glödlampor kan du byta dina ljusströmbrytare till de bästa smarta strömbrytarna och sedan styra dina lampor från din telefon eller med din röst.

Dessutom, eftersom alla dina enheter är anslutna via HomeKit, kan du programmera dina switchar för att styra mer än bara dina lampor. Kort sagt, smarta dimmers som de från Philips, Lutron, WeMo eller ecobee ger dig mer kontroll över din belysning, oavsett om du har investerat i smarta glödlampor eller inte.

Dagens bästa HomeKit smart switch-erbjudanden

HomeKit Smarta kontakter och uttag

TP Link Kasa KP303 smart plugg på ett skrivbord med en ansluten dator

(Bildkredit: TP-Link)

Utbudet av produkter som blir "smarta" verkar växa för varje vecka, men du vill nog inte byta ut allt i ditt hem, och det finns vissa produkter som kommer att ta lång tid att förändra, om någonsin.

Det betyder att vissa produkter med högsta "Har jag slutat med det?" frustrerande är de kvar. Tja, smarta pluggar kan hjälpa dig att styra din gamla teknik med din telefon genom att stänga av dem på väggen.

Detta betyder inte bara att du inte längre behöver lämna strykjärnet på när du kommer för sent till jobbet, utan du kan också schemalägga lampor att tända vid specifika tider och förhindra att din TV ökar på din elräkning i standby-läge.

Dagens bästa HomeKit smarta plug-erbjudanden

HomeKit smarta lås

augusti smart lås

(Bildkredit: augusti)

De bästa smarta låsen kan hålla ditt hem säkrare och göra processen att lämna och återvända hem mycket bekvämare. Har du någonsin haft problem med dina shoppingkassar och du vill att dörren ska öppnas av sig själv?

Du kanske är tveksam till att anförtro din hemsäkerhet till en ansluten smart enhet, men HomeKit-certifiering kräver att säkerheten är inbyggd i själva enhetens hårdvara. Så länge ditt smarta lås har Apples godkännandestämpel vet du att den data den skickar är krypterad från ända till ända, vilket bör förhindra att någon hackar sig in i din ytterdörr.

Om du bestämmer dig för att investera i ett smart lås, kommer du att upptäcka att det har ett antal fördelar, såsom möjligheten att komma in i ditt hem med din telefon, tilldela "gästnycklar till vänner, och till och med möjligheten att släppa in fjärranslutna personer. " ditt hem. .

Dagens bästa HomeKit smarta låserbjudanden

HomeKit smarta dörrklockor

Logitech Circle videodörrklocka

(Bildkredit: Logitech)

Till skillnad från smarta lås är smarta dörrklockor (du gissade rätt) smarta dörrklockor. Så du kanske tänker, "Hur gör du en dörrklocka smart?" Du trycker på en knapp och det ringer. Tja, det visar sig att den ödmjuka dörrklockan helt klart saknade några funktioner som du aldrig trodde att du behövde.

Förutom knappen finns det oftast en kamera och en högtalare på enheten. Det betyder att du kan använda din smartphone för att se vem som står vid din dörr från bekvämligheten av din soffa eller till och med på kontoret. Och med den här behändiga högtalaren kan du använda din dörrklocka som en summer för att berätta för leveranspersonen att du är glad att paketet lämnades hos en granne.

De flesta har också möjlighet att spela in, vilket innebär att om du inte är säker på någon som ringer har du en inspelning av dem, och om du försöker ta reda på vem som ringer på klockan och springer iväg, ställ inga fler frågor. .

Tyvärr stöds inte HomeKit-kompatibilitet med stora smarta dörrklockor som Ring och Google än idag. Det finns dock några märken som erbjuder Apple-kompatibilitet, inklusive stora namn som Logitech och Netatmo.

Dagens bästa HomeKit smarta dörrklocka-erbjudanden

Pantalla cirkulär Logitech Apple... (öppnas i en ny flik)amazonas

HomeKit säkerhetskameror

arlo go 2

(Bildkredit: Arlo)

Precis som med smarta dörrklockor är märken som Ring och Nest utanför konkurrensen om du vill ha den bästa hemsäkerhetskameran med HomeKit-kompatibilitet. Men allt är inte förlorat, eftersom det finns många alternativ utanför dessa företag. Arlo-kameror är till exempel kompatibla med Apple-plattformen, liksom eufy, ecobee och Eve.

Säkerhetskameror kan verka som överdrivna för vissa, men de är faktiskt ett fantastiskt sätt att hålla ett öga på vad som händer i och utanför ditt hem när du vill. Precis som videodörrklockor låter de dig se en livevy av ditt valda område förutom att skicka varningar och spela in video.

Dagens bästa HomeKit-säkerhetskameraerbjudanden

Dela detta