Disney Plus är sex månader gammalt, har det hållit sitt löfte?

Disney Plus är sex månader gammalt, har det hållit sitt löfte?
Disney Plus är framtiden för streamingtjänster, på gott och ont. Istället för stort innehåll som lever på Netflix eller Amazon Prime Video som det brukade vara, är framtiden för streaming att varje mediekonglomerat lanserar sin egen streamingtjänst, med sitt eget material. Detta innebär att folk måste spendera mer för att få allt de vill ha, en situation som inte kommer att förbättras med framtida lanseringar av HBO Max och Peacock, utan också resulterar i djupare kataloger och innehållserbjudanden. Mer specialiserad. Disney Plus sammanfattar det, med årtionden av mörkt material som du kanske inte har hittat på Netflix eller Amazon Prime. Disney Plus lanserades för sex månader sedan i USA, Kanada och Nederländerna den 12 november 2019. Den släpptes en vecka senare i Australien och Nya Zeeland, med en brittisk release. i mars 2020. Om du gillar Disney, Marvel och Star Wars är detta definitivt tjänsten att få, och det har inte förändrats. Deras grundläggande filmutbud är fortfarande grönt (vem ville inte se något Star Wars-relaterat den 4 maj?), och priset är rimligt för vad du får jämfört med konkurrenterna, speciellt med det generösa stödet. 4K HDR-filmer tillgängliga. Sex månader senare är den här filen fortfarande den främsta anledningen till att skaffa Disney Plus. Om du är en äldre användare utan barn kan du tycka att tjänsten är mindre tilltalande än Netflix eller Amazon Prime. Familjeorienterad betyder dock att det är den idealiska tjänsten för barns tittarvanor: det vill säga att titta på samma filmer om och om igen, tills låtar från Frozen eller Moana är teaser i din hjärna. På den här nivån gör filen sitt jobb. Original är dock det uppenbara området där Disney Plus skulle kunna använda tillväxt. Det finns också luckor i biblioteket, särskilt i USA, där vissa ledande filmer som live-actionversionerna av Skönheten och odjuret och Djungelboken fortfarande är knutna till befintliga erbjudanden med andra medier. . Även om de mer uppenbara Disney-tecknade filmerna för barn också tas med i beräkningen, som DuckTales eller Recess, skulle det vara fantastiskt att se mörkare, vänligare 90-talspriser som Lloyd in Space eller The Weekenders. En annan fråga var The Simpsons fortsatta avsaknad av ett 4:3-bildförhållande, med tidigare avsnitt (alltså de allra flesta av de bra) som kom in i bilden för att uppnå ett 16:9-bildförhållande. Detta bör vara åtgärdat i slutet av maj 2020, men det har nu varit ett problem i sex månader, vilket tyder på att Disney inte är lika snabba med att implementera ändringar i sin app. Filmer är dock Disney Plus visitkort, och det har inte förändrats de senaste månaderna.

Hur pandemin har påverkat Disney Plus

Den enda faktorn under de första sex månaderna av Disney Plus som inte förväntades, är naturligtvis den globala hälsopandemin. Detta har format flera viktiga servicebeslut. Pixar's Onward, en film som förlorade miljontals dollar i slutet av sin korta världsomspännande release, slutade med att vara en extremt övertygande anledning att registrera sig (brittiska biobesökare har dock inte förväntat sig det än.) Det var också ett smart drag av Disney lägger fram releasedatumen för Frozen 2 och The Rise of Skywalker. På liknande sätt var Disneys ansträngningar att göra ett stort evenemang den 4 maj Star Wars Day också glädjande, eftersom listsidorna för varje film omarbetades med originaldesign för att markera tillfället. Det är den typen av touch som gör att tjänsten känns som destinationen för fans av dessa fiktiva universum.

Adelante

Adelante hade otur på bio, men det var en stor vinst för Disney Plus. (Bildkredit: Disney/Pixar) Senast gjorde Disney ett stort steg genom att överge planerna på att släppa den ursprungliga Broadway-inspelningen av musikalen Hamilton på bio 2021, istället för att släppa den på Disney Plus i juli. Det var ett fantastiskt beslut, och det kommer att öppna musikalen för en mycket bredare publik. Uppenbarligen måste du fortfarande betala för Disney Plus och ha en enhet för att streama det, men det minskar dramatiskt de klass- och geografiska barriärerna som skulle hindra människor från att se Hamilton live. Kanske var det inte alltid planen för de första sex månaderna av Disney Plus, men det fortsatte att ge människor anledningar att brinna för tjänsten. Det globala antalet Disney Plus-prenumeranter var 54,5 miljoner i början av maj 2020, och dess mål var 60 till 90 miljoner under de första fem åren, vilket tyder på en bra start. Retention är utmaningen för de kommande månaderna, särskilt som årsprenumerationer börjar ta slut i november. Men hallå, det är Disneys problem, inte ditt.

Och originalen?

El Mandaloriano sigue siendo la razón principal para que Disney se registre.

The Mandalorian är fortfarande den främsta anledningen för Disney att skriva på. (Bildkredit: Lucasfilm/Disney) Den enklaste stenen att kasta på Disney Plus under de första sex månaderna är bristen på mycket publicerat originalinnehåll. Star Wars TV-serien Mandalorian slutade i december i USA och är fortfarande tjänstens mest övertygande originalerbjudande. Andra stora hits inkluderar live-actionfilmen Lady and the Tramp, som kom att släppas, den fantastiska dokumentärserien The Imagineering Story och den sista säsongen av The Clone Wars. Faktum är att Disney har släppt många originalprogram tillsammans med sina Star Wars-titlar, såväl som värdefullt National Geographic-innehåll som filmen Elephant. Såg du på Shop Class, en tävlingsprogram med Justin Long som värd, med samma entusiasm som du såg The Mandalorian? Förmodligen inte, men tjänsten är avsedd för en bred publik. Diary of a Future President och High School Musical: Serien var ursprungligen inriktad på tweens, traditionellt ansvariga för Disney Channel. Vi har en känsla av att The Mandalorian gör för mycket arbete när det gäller original, särskilt eftersom dess mest övertygande erbjudande just nu är en (stor) dokumentserie om tillkomsten av showen. Men eftersom tjänsten rullar ut till Japan i juni, plus Europa i september, sedan Latinamerika i slutet av 2020, förblir detta Star Wars TV-program ett övertygande incitament att registrera sig, även om ett annat stort original Live skulle ha varit perfekt för detta första terminen 2020.

Vad händer sen

Med resten av världen hade Disney otur i Covid-19-schemat och stoppade produktionen av Falcon and the Winter Soldier bara veckor efter deras planerade slutdatum. WandaVision, fick vi veta, avslutade filmningen i början av mars. I en tidslinje där Covid inte agerade, skulle Disney ha två live-action MCU-serier och ytterligare en säsong av The Mandalorian under de sista fyra månaderna i år. Än så länge har Disney bara bekräftat att det kommer att nå sitt tidigare aviserade releasedatum. Det skulle garantera Disney Plus en rad framgångar i rad. Ändå måste hypen för The Mandalorian till och med ha överträffat Disneys förväntningar, eftersom Baby Yoda tog över sociala medier, och ytterligare en säsong i år ryktas om att spela Boba Fett och The Clone's Ahsoka Tano. Krig kommer sannolikt att fånga fantasin på samma sätt. Dessutom har Disney omkonfigurerat sitt schema för att göra den kommande Artemis Fowl-filmen till ett originellt tjänsteerbjudande. Enligt vår mening gör trailern till denna film, en bearbetning av en populär bokserie om en tidig hjärna, ett dåligt första intryck, även om den är regisserad av den pålitlige Kenneth Branagh. Den sänds den 12 juni. Det är också mycket troligt att Disney Plus kommer att lägga till säsong 31 av The Simpsons när den sänds på Fox i sommar, vilket kommer att vara ett bra uppsving för innehållet. Och som sagt, att släppa Hamilton i tid till den fjärde juli-helgen kommer att vara en hel del.

No sabemos cuánto tiempo pasará antes de que veamos más de El halcón y el soldado de invierno.

Vi vet inte hur lång tid det tar innan vi får se mer av Falken och vintersoldaten. (Bildkredit: Disney/Marvel) När det kommer till hur det reagerar på en värld av film och tv i paus, ser det ut som att Disney fattar de rätta besluten. I det långa loppet beror mycket på hur snabbt Hollywood kommer tillbaka till jobbet, och det är svårt att betrakta detta som en prioritet med tanke på allt som pågår just nu. Disney har också förbundit sig att erbjuda mer originalprogram, senast en tv-serie utan titel Star Wars från den ryska dockans medskapare Leslye Headland, en tv-version av National Treasure (förmodligen utan Nicolas Cage) och en anpassning av R.L. Stines Just Beyond the Book Serier. Andra höjdpunkter inkluderar en nyinspelning av Mighty Ducks, med originalstjärnan Emilio Estevez och Gilmore Girls Lauren Graham i huvudrollerna, samt de välkända Obi-Wan och Cassian Andor Star Wars-showerna. Enligt en THR-rapport i mars är mer än 50 serier med manus och cirka 50 program utan manus under utveckling för Disney Plus.

Vår Disney Plus önskelista för de kommande sex månaderna

När du tänker efter är The Simpsons lika vuxen som vilken primetime-show som helst. Att Frank Grimes får en elektrisk stöt till döds är något du kan se på Disney Plus, liksom Barneys alkoholberoende och, eh, Homers "aj" i händerna på en panda. Så varför inte andra, vassare shower? Det verkar alltid som att utbudet av klassiska TV-program på Disney Plus är för konservativt. Några riktigt uppenbara saker borde ha hoppat ut vid det här laget. Malcolm in the Middle, som var så nära en live-action Simpson som det var under sändningen, retades av Disney i augusti, men efter ett halvår finns det fortfarande inga tecken på att det kommer till Disney Plus. Det skulle vara trevligt att se en mer regelbunden föreställning för alla åldrar på bästa sändningstid som denna. Enligt en Reddit-användare frågade en Disney Plus-undersökning om folk skulle vara intresserade av att titta på sitcoms som Black-ish och Modern Family på tjänsten. Utan tvekan skulle det vara ett mycket bra val. Undersökningen nämnde också Buffy the Vampire Slayer, som förmodligen är för vuxen för Disney-bilden (inte för att vi har något emot det). Vi bad Disney bekräfta om denna undersökning var verklig för en tid sedan och har inte fått något svar.

(Bildkredit: Marvel Studios) Även om Disney inte är redo att visa nya original kan det vara trevligt att ha en uppdaterad förhandstitt på vad som är planerat. Allt vi har sett hittills från The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki och Hawkeye har kommit i den korta Expanding the Universe-specialen på Disney Plus och, naturligtvis, en fantastisk Super Bowl-teaser. Disney kommer aldrig att överföra sina verkliga tältstångsversioner till en streamingtjänst innan de tjänar pengar på biografer, helt enkelt för att deras budgetar är astronomiska och de dominerar i biljettkassan. Men vad händer om du visade de första fem minuterna av Black Widow eller Mulan, bara för att få folk upphetsade och påminna dem om att gå på bio när det är säkert att öppna igen? Det finns utrymme för mer experimenterande, med gammal och ny programmering. Och Hamilton visar att Disney är intresserad av att prova djärva drag.

Disney Plus har fått en bra start, men de närmaste månaderna kommer att bli avgörande

Disney Plus skulle säkert kunna använda några mer prestigefyllda original. Men under en aldrig tidigare skådad period stöddes dessa första sex månaders tjänst av regelbundna filmsläpp och engagemang vid stora evenemang för att upphetsa prenumeranter. De kommande sex månaderna kommer att bli mer avgörande än de första, eftersom tittarna verkligen kommer att veta var Disney Plus passar in i deras tittarvanor online, och vi får se om ett långsamt dropp av stora original fungerar lika bra som en strategi. Skjut dem i Netflix stil.