Dina ödmjuka glasögon kan ge hackare ett hemligt fönster till dina värdefulla företagsdata under videosamtal, säger säkerhetsexperter.

Forskare från University of Michigan i USA och Zhejiang University i Kina publicerade nyligen en rapport (öppnas i en ny flik) som förklarar hur bländningen från glasögon kan användas för att stjäla känslig eller privat data, genom videokonferensverktyg som Zoom eller Microsoft . Lagen.

Rapporten säger att det är möjligt att rekonstruera och känna igen, med mer än 75 % noggrannhet, text på skärmen så liten som 10 mm i höjd, utan att använda något mer än en 720p webbkamera.

Peka genom reflektioner

Sanningen att säga, experimentet utfördes i en kontrollerad laboratoriemiljö, vilket innebär att verkliga resultat kan skilja sig åt. Faktum är att forskarna säger att många faktorer kan bidra till metodens noggrannhet, inklusive färgen på deltagarens hud, graden av ljus i rummet, ljusstyrkan på skärmen, kontrasten mellan texten och bakgrunden på skärmen. skärm, samt glasögon.

Ändå är risken reell, särskilt för 4K-kameraanvändare, och teamet säger: "Vi fann att framtida 4K-kameror kommer att kunna läsa den mesta rubriktexten på nästan vilken webbplats som helst och texten i vissa dokument."

Faktum är att när forskarna bara identifierade den specifika webbplats personen med glasögon besökte, var träfffrekvensen för Alexas 100 bästa webbplatser 94 %.

När forskarna diskuterade möjliga användningsfall för denna typ av attack, sa forskarna att de kunde användas för att "orsaka obehag" i vardagliga aktiviteter, som att chefer övervakar vad anställda ser under möten. Ett allvarligare potentiellt scenario är förlusten av viktig handelsrelaterad information på detta sätt.

När det gäller potentiella begränsningar har Zoom uppenbarligen ett filter med reflektionsblockerande funktioner, men andra verktyg har inte kommit ikapp än.

Via: registret (öppnas i en ny flik)

Dela detta