Även om det inte är någon hemlighet att Battlefield 2042 hade en stenig lansering, håller utvecklaren DICE sig. För tillfället kommer det bara att fungera på Battlefield 2042 och inga andra projekt som spel som Mirror's Edge.

"Vi fokuserar bara på Battlefield 2042," sa Coutaz till GI.Biz. ”Det finns inte tid för något annat och det är vad vi vill göra. Om tre år vill vi vara den förstapersonsskjutare som DICE förtjänar att vara, och det är vårt mål."

DICE är mest känd för Battlefield-serien, men sedan den köptes av EA 2006 har den grenat ut då och då. Vid sidan av Mirror's Edge inkluderar hans tidigare äventyr även Medal of Honor (2010), den omstartade Star Wars Battlefront-serien Mirror's Edge och dess mindre väl mottagna uppföljare Mirror's Edge Catalyst. Även om Coutaz inte kommer att förneka att studion kommer att återvända till andra projekt i framtiden, bör vi inte förvänta oss något snart.

(Bildkredit: EA)

något att tänka på

Coutaz befinner sig i en konstig position, efter att ha gått med i december förra året efter releasen av Battlefield 2042 och är nu ansvarig för att få spelet tillbaka på rätt spår. Ändå visar den här intervjun att han tydligt tar ansvar och reflekterar över stämningen efter att DICE släpptes.

"Släppningen av Battlefield 2042 gick inte som planerat", säger Coutaz. "Våra spelare och vårt community var besvikna, men det var vårt utvecklingsteam också." DICE erkände att det aldrig var ett alternativ att överge spelet och tog hjälp av andra EA-studior för att bedöma vad som gick fel och hur man fixar det.

"Denna analys tog oss några månader och vi håller på att rätta till den", fortsätter Coutaz. "Vi omorganiserar, vi omstrukturerar, vi förbättrar processerna, vi anpassar dem för att kunna göra dessa monsterspel som vi gör i samutveckling... och vi arbetar också med hybridmodellen."

Hon medger att "det är långt ifrån perfekt och vi har fortfarande mycket att lära", men totalt sett målar Coutaz upp en mer optimistisk bild för spelets framtid. Med releasen av Battlefield 1 Säsong 2042 tidigare tryckts tillbaka för två veckor sedan, kanske saker och ting äntligen kommer att förändras. för DICEs senaste insats.

Dela detta