Sökandet efter avancerade ljudsystem på liknande gynnsamma transportfartyg resulterar ofta i lockande partnerskap – titta på Maserati och Sonus Faber eller Mercedes och Burmester till att börja med.

Men hur ambitiösa de än är så är inte ljudsystemen i dessa fordon avsedda att lyfta i massor (inte än i alla fall) och de behöver inte omintetgöra de kraftfulla jetmotorerna som alla plan är utrustade med.

Den franska lyxljudspecialisten Devialet verkar dock inte avskräckt. Tillverkaren Devialet Dione har slagit sig ihop med Safran, en internationell högteknologisk grupp som verkar inom flygteknik (framdrivning, utrustning och inredning), för att nå höjd... och direkt i sätena på våra plan.

Resultatet av detta samarbete är Euphony, en headsetfri ljudlösning för lyxflygplanssäten som utlovar en "högkvalitativ, individuell ljudupplevelse."

Safran förklarar att Devialets ingenjörsteam i världsklass använde egenutvecklad akustisk teknologi för de två högtalarna inbyggda i själva sätet, vilket gjorde det möjligt för passagerare i First Class och Business Class (du reser aldrig med buss, eller hur? ) - Upplev ljudet av flyg utan besväret med hörlurar och kablar.

Sätena kommer att börja dyka upp 2023 i Safrans affärsklass- och förstaklasssätesportfölj, och som en av världens ledande tillverkare av flygstolar för besättning och passagerare (de 1 miljon sätesflygplan som tillverkas av Safran Seats är för närvarande i drift över hela världen ) det finns en god chans att du åtminstone kommer att kunna se den på ett flyg snart, även om du inte kan sitta där.

Analys: Kan högtalare i sätet slå Jetmotorljud?

Euphony flygplanssäte av Devialet och Safran - Vi tror inte att högtalare lyser i verkligheten... (Bildkredit: Devialet, Safran)

Bose, som du säkert vet, är krediterad för att ha skapat aktiva brusreducerande hörlurar för att hjälpa piloter att landa flygplan långt tillbaka i slutet av 70-talet. Och ingenstans är en uppsättning brusreducerande burkar mer användbara och effektiva. av brus än på en flygning, eller var som helst med en konstant låg nivå. jämna ut främmande ljud.

Jag har svårt att se hur de bästa brusreducerande hörlurarna kan slås av en högtalarlösning i sätet, även om de kommer från ett stort märke som Devialet.

Även om jag skulle älska att testa den (och bubblorna när den kommer också, tack), kommer jag att ha min Sony WH-1000XM5 i närheten för start och filmer.

Med inga fler kommunikationsbarriärer mellan andra resenärer och kabinpersonalen (och utan att snabbt ta bort de gratis trådbundna headseten för att undvika besvärliga trassel när du lämnar brickbordet eller reser dig från stolen), lovar Euphony en smidig och sömlös upplevelse ombord. sällskaplig för passagerare . Och allt detta är för att muntra upp dig.

Men det avgörande påståendet är att Euphony kan "anpassa sig i realtid till ljudinnehåll och omgivande brus i kabinen, för att ge en optimal lyssningsupplevelse utan att påverka andra passagerare ombord" - en seriös begäran för alla högtalarsystem som du inte kan njut av naturligt passivt ljud. isolering, vilket innebär att vara bunden till huvudet, ovanför eller inuti vart och ett av öronen.

De bästa brusreducerande hörlurarna gör ett bra jobb med att ta bort brus och kommer i ett litet fodral i fickstorlek som är perfekt för handbagage. Kan ett par högtalare inbyggda i ett flygplanssäte eliminera det konstanta motorvrålet? Jag tvivlar på det. Men jag skulle gärna vilja bevisas motsatsen...

Dela detta