Upptäck skapare av virtuella arbetsplatser i framtidens arbete

Upptäck skapare av virtuella arbetsplatser i framtidens arbete

Nya teknologier, inklusive Microsofts Mesh och Facebooks Horizon Workrooms, föreslår hur förstärkt verklighet kan vara en del av den framtida hybridarbetsplatsen. Jag satte mig ner med Gordon Hempton och Wes Hather, medgrundare av metavers/augmented reality-kommunikationsplattformen Spot, för att se hur de föreställer sig arbetets framtid.

De flesta kommer inte att vara på plats

Nyckeln till Spots lösning är att även om den uppenbarligen är designad för att rida på den framväxande vågen av AR/VR, så fungerar den idag med befintlig teknik. "Vi är övertygade om att framtidens arbete inte kommer att byggas på mosaiker av text och video", sa de.

Grundarna tror inte att förstärkt verklighet och virtuell verklighet kommer att bli vanliga tekniker under ytterligare ett decennium. De menar att verktygen som används på den nya arbetsplatsen måste "uppfylla den minsta gemensamma nämnaren". Det är därför Spot kommer att fungera i en webbläsare.

Naturligtvis förändras också vad som definierar denna nämnare. Mac-datorer verkar i allt högre grad skapa en stor plats för sig själva i framtidens arbete.

Introduktionen av M-seriens processorer höjde plattformens status i näringslivet. "Eftersom vår produkt verkligen tänjer på gränserna för vad som är möjligt i webbläsare, har vi verkligen sett vad dessa processorer är kapabla till och vilken skillnad de gör jämfört med andra processorer," sa Hempton.

"Jag har regelbundet uppgraderat min dator vart 1-2 år under de senaste 20 åren, och att gå från Intel till M1 är förmodligen första gången jag har upplevt Moores lag så dramatiskt - det har gjort en enorm skillnad i hastighet. Den här typen av framstegen kommer verkligen att främja framtidens arbete, sa han.

vad är poängen

Spot erbjuder chatt och videokonferenser och låter företag bygga digitala kontor där du kan arbeta. På jobbet utforskar du en interaktiv kontorsyta där du kan kommunicera med kollegor och möta dem visuellt i det abstrakta kontorsutrymmet.

När de används bär team virtuella avatarer placerade på virtuella kontor. Teammedlemmar kan se varandra, se vem som träffar vem och bara gå fram och chatta.

Jag ser plattformen lite som Teamflow eller Walkabout, men Spots grundare motarbetar att deras lösning redan är helt 3D, uppslukande och ger en rikare uppsättning av företagsklassiga kommunikationsverktyg, designade för personer som redan är bekanta med Slack eller Teams. Vissa stora tekniker namn (inklusive potentiellt Google, Apple och Uber) använder redan Spot i en eller annan form, säger de.

De kan lika gärna. Futuristen Bernard Marr ser enorma möjligheter för AR i arbetets utveckling, med hänvisning till virtuella möten, holografiska 3D-presentationer, utställningar, till och med användningen av digitala tvillingar för att ge kunderna en chans att prova produkter innan de köper.

"Många människor väntar på att coola tekniker som AR/VR etc. ska komma och ändra på det, men vi tror att de rätta teknologierna redan finns idag och att de helt enkelt inte har utnyttjats ordentligt i arbetssammanhang," förklarade Hempton och Hather . . "Yngre generationer engagerar sig redan på meningsfulla sätt och skapar djupa kontakter genom alternativa plattformar som spel."

anslutningar spelar roll

Spots grundare tror på värdet av sociala kontakter och säger att utan den känslan av anknytning blir förtroende svårare att bygga och engagemang svårare att upprätthålla.

"Jag har också hört från vissa användare att de har scenskräck vid videokonferenser, och genom att ha en avatar gör Spot dem mycket mer bekväma att bidra till konversationen," sa Hempton. .

De mest framgångsrika kunderna är de som använder dessa lösningar löpande, sa de till mig. Teammedlemmar stannar i appen hela dagen och använder den som sitt primära kommunikationsmedel, både för möten och asynkrona teamchattar.

"Det hjälper verkligen team att känna tillsammans och ger dem en känsla av närvaro... du kan lyfta blicken från ditt skrivbord och se dina kollegor arbeta och ha möten", sa de.

Dit vi går?

Framtidens arbete är inte bara en teknisk utmaning, utan en utveckling av ledarstil. Chefer har tvingats ta nya tillvägagångssätt för att hantera avlägsna team, och presenteeism ersätts sakta av empatisk ledning baserad på tydligt definierade och formulerade mål.

"Att hantera har blivit mycket svårare för dem som har varit tvungna att göra en plötslig övergång till avlägsna miljöer," sa Hempton och Hather, och sa att användning av den här typen av virtuella miljöer kan hjälpa chefer att vara "mycket mer avsiktliga med avseende på innehållet i deras regelbundna möten". ".."

Medan de som använder AR/VR-teknik i USA tenderar att vara tidiga användare, sa Spot-chefer till mig att de ser mycket mer utbredd användning i ekonomier som anses vara de mest digitala, främst Sydkorea. "Vi tror att de här företagen ligger i framkant av vart det går", sa de.

Har ditt företag använt virtuella samarbetsmiljöer? Får dina företagsledare det stöd de behöver för att framgångsrikt hantera hybrid- och asynkrona team? Vad har du lärt dig om framtidens arbete sedan pandemin? Snälla låt mig veta.

Följ mig på Twitter eller Mastodon, eller gå med mig i AppleHolics Bar & Grill- och Apple-diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.