(* 4 *)

Fitbit Versa 4 och Sense 2 är enligt uppgift i produktion, efter att en YouTube-video från en smartwatchtillbehörstillverkare laddades upp och togs bort. Videon, uppladdad av företaget Wasserstein för elektroniska tillbehör, var en handledning om hur man applicerar sina skärmskydd på Fitbit Versa 4 och Sense 2.

Tyvärr fick vi inte en chans att se videon innan den togs ner. Men 9to5Google (öppnas i en ny flik) kunde ta en skärmdump och avslöjade att handledningen inte kördes på en verklig Versa 4- eller Sense 2-enhet.

Istället fokuserade den på Fitbit Sense, en två år gammal smartklocka och en av modellerna på vår bästa Fitbit-lista just nu. Vi kan ta detta som en bekräftelse, förutom genom att dela, att Versa 4, Sense 2 och den ursprungliga Sense kommer att dela samma skärmform och storlek, eftersom tillbehör som är kompatibla med den befintliga Sense kommer att kunna användas med de två nya enheterna . .

Det är inte första gången vi har hört det här ryktet, eftersom ett läckt foto förra månaden antydde att skärmen skulle ha åtminstone samma form och en rivning antydde att upplösningen skulle vara identisk. Vi vet inte mycket mer om de två klockorna, men det är troligt att de kommer att fortsätta köra Fitbits operativsystem istället för Wear OS den här omgången.

Vad betyder detta för en lanseringsperiod? De ursprungliga Fitbit Sense och Versa 3-modellerna lanserades i september. Om rekvisitaproduktionen pågår verkar det som ett troligt tidsfönster fram till tillkännagivandet. Apple kommer sannolikt också att avslöja nästa version av sin klocka i september, så Alphabet kanske vill slå sin konkurrent.

(*2*) Analys: Marginala vinster

Små iterativa förändringar snarare än djärva nya utseenden är i linje med hur stora smartwatch-tillverkare fungerar idag. Fitbit, Garmin, Apple... ingen vill uppfinna hjulet på nytt och ta mer risk än nödvändigt, särskilt när deras målgrupp har mindre pengar att spendera. Små uppdateringar, bättre firmware, förbättrad noggrannhet och nya mjukvarufunktioner överträffar radikalt ny design.

Naturligtvis kommer små förändringar med sina egna risker: För nuvarande Fitbit-klockanvändare kanske nästa generation av uppdaterade smartklockor inte är nödvändig ännu. Allt kommer att bero på sensornätverket och förbättrad programvara för att motivera en uppgradering.

Missförstå mig inte: vi älskar den steniga designen hos Sense och Versa 3. Den är elegant och elegant, framkallar samtida som Apple Watch samtidigt som den förblir väldigt ren. Men om Fitbit vill att befintliga användare ska avstå från allt och uppgradera sina nuvarande klockor, kommer Fitbit Versa 4 och Sense 2 att behöva seriös intern eldkraft.

Dela detta