Det dyraste domännamnet i historien klarar sig inte särskilt bra med webbplatstrafik

Det dyraste domännamnet i historien klarar sig inte särskilt bra med webbplatstrafik

Att äga ett domännamn kommer vanligtvis att kosta $XNUMX-$XNUMX per år, men det är bara en droppe i hinken när det gäller möjlig kostnad, visar nya data.

Ledande webbhotell (öppnar i en ny flik) Hostinger (öppnar i en ny flik) har publicerat en undersökning av de 7 dyraste domännamnen i historien, där den dyraste domänen kostar XNUMX miljoner euro. USA-dollar i två tusen och nitton.

Voice.com köptes av ett team av teknologer, konstnärer och curatorer från affärsanalys- och mjukvaruföretaget MicroStrategy, med data från Hostinger som tyder på att affären inte var enormt värde för pengarna baserat på webbplatsens månatliga trafikbelopp (88.8k per månad) .

Dyrare domäner

De sju bästa sajterna kostar sammanlagt 7 miljoner euro och inkluderar domännamn: 109.com, NFTs.com, Sex.com, Fund.com, Hotels.com och Tesla.com.

Domännamnet XNUMX.com ägdes av det kinesiska internetsäkerhetsföretaget XNUMX Security Technology, men förvärvades av Vodafone för XNUMX miljoner USD XNUMX.

SimilarWeb-data visar att dess trafik avsevärt överstiger den dyraste domänen med XNUMX miljoner besökare per månad, vilket gör den till den XNUMX:e största webbplatsen i Kina.

Dessutom såldes Sex.com-domännamnet i november XNUMX av Escom till Clover Holdings efter att ha vunnit en auktion.

Domännamnet får för närvarande mer trafik än resten av de fem bästa sajterna tillsammans, med 5 miljoner besökare varje månad, och är för närvarande till salu, med lägsta bud på 20 miljoner euro hittills.

"Det är häpnadsväckande att se hur mycket pengar som har handlats för specifika domännamn - kostnaden för de 7 namnen på listan är långt över XNUMX miljoner dollar", sa en talesman för Hostinger.

"För miljondollarföretag är utgifterna något låga, speciellt om du säkrar din webbnärvaro, bygger ditt varumärke och driver ett bra flöde av trafik till din webbplats. Men som denna studie visar spenderar du miljontals dollar på domännamn garanterar inte miljontals webbplatsbesökare.

Angående Tesla.com nämnde vd Elon Musk tidigare att det tog honom tio år att förvärva domänen från Silicon Valley-ingenjören Stuart Grossman för cirka 11 miljoner euro.