När allt kommer omkring kanske 2022 års MacBook Air inte kommer i en rad nya färger

När allt kommer omkring kanske 2022 års MacBook Air inte kommer i en rad nya färger

Vi har väntat på 2022 MacBook Air länge, och det finns gott om rykten och spekulationer om att den kommer att dyka upp på Apples WWDC-evenemang på måndag, men vilka färger kan vi förvänta oss att den uppdaterade bärbara datorn ska dyka upp i?

Produktläckor och inofficiella renderingar har antytt att den uppdaterade MacBook Air kan komma i en rad färgglada nyanser, precis som 2021 iMac som Apple släppte förra året. Nu har en pålitlig källa vägt in, vilket tyder på att det inte kommer att vara fallet.

Enligt Bloombergs Mark Gurman (öppnas i en ny flik) på Twitter kommer vi att få standardutrymmet grått, silver och guld igen, tillsammans med Gurmans "favorit iMac-färg", som, enligt bilden han inkluderade i sin tweet. är blå.

Den utbredda idén att nya MacBook Air kommer i en rad "flera färger" är förmodligen överdriven. För närvarande finns den i rymdgrå, silver och guld. Jag skulle inte förvänta mig mer av dessa färger (även om det nya guldet ser mer ut som champagne) än min favorit iMac-färg. pic.twitter.com/vYl56FOikg 3 juni 2022

Se mer

Vad händer sen

Gurman säger också att guldversionen av 2022 MacBook Air kommer att justeras: han säger att "det nya guldet kommer att vara mer som champagne", så gör vad du vill med det. På den nuvarande modellen är alternativen rymdgrå, silver och guld.

Så istället för en rad nya färger (24-tums iMac finns för närvarande i totalt sju), får vi bara standardutbudet plus en extra. Gurman är generellt korrekt i sina Apple-förutsägelser, även om ingenting är säkert förrän Apple säger det.

Den uppfräschade 2022 MacBook Air förväntas också innehålla Apples nästa generations M2-chipset, vilket borde innebära förbättringar i prestanda och batteritid jämfört med den tidigare modellen som släpptes 2020.

Analys: Ett missat tillfälle?

För det mesta vet Apple vad de gör när det kommer till lanseringar av bärbara datorer, men efter så många månader av spekulationer om en färgstark MacBook Air-serie kan vi inte låta bli att känna oss lite besvikna över att färgscheman inte ändras. . så mycket.

Vi har redan uttryckt våra tankar om den potentiella färguppdateringen - vi skulle älska att se den lila versionen dyka upp, tack så mycket - och det verkar som att mycket av förväntan kring MacBook Airs lansering 2022 härrör från hopp. designen skulle ändras lite.

Som vi hävdade förra året, skulle samma "fläkt av frisk luft"-estetik som applicerades på iMac-linjen också fungera bra på Apples vanliga bärbara dator. "Nya färgalternativ...kommer att hjälpa varumärket att framstå som något nytt och spännande", skrev vi då.

Och vi är inte de enda som tycker det. Konceptartister har varit upptagna (öppnas i en ny flik) med att föreställa sig hur färgglada bärbara MacBook Air-datorer skulle se ut, och resultaten är imponerande. Vi får vänta och se vad Apple gör, men det här kan vara ett missat tillfälle.