Blizzard tar ett nytt tillvägagångssätt för mikrotransaktioner i Overwatch 2 och kastar bort multiplayer-skyttens föregångares loot boxes till förmån för en kosmetikbutik i spelet.

Under ett rundabordssamtal med Overwatch 2 fick TechRadar Gaming veta att loot boxes inte kommer att dyka upp i det kommande spelet. Istället för att blint öppna förpackningar för att tjäna slumpmässiga kosmetiska föremål, kan spelare köpa sitt eget innehåll direkt.

"När vi går över till Overwatch 2 kommer vi att göra av med våra loot boxes till förmån för ett nytt system som är en butik i spelet", säger Overwatch Vice President och Chief Commercial Officer Jon Spector. "Spelare kan gå in och direkt köpa de kosmetiska föremålen de vill ha."

Spelets inställning till mikrotransaktioner har dock inte definierats helt. Spector sa under paneldiskussionen att ytterligare detaljer, såsom hur spelare kan länka sina Overwatch-konton mellan plattformar för att uppdatera, kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle.

Samtidigt sa spelregissören Aaron Keller att vissa bakom-kulisserna detaljer fortfarande håller på att strykas ut. Utan en fullständig bild av hur Overwatch 2:s free-to-play affärsmodell fungerar, sa han, är det svårt att veta exakt vad spelets intäktssystem kommer att erbjuda. "Mer än något annat", sa Keller, "vi vill bara att det ska kännas rättvist mot spelarna, att det känns generöst mot spelarna."

roligt och rättvist

(* 2 *)

(Bildkredit: Blizzard)

Borttagningen av loot boxes representerar en stor förändring för Overwatch-serien. Blind Luck-paket var en gång en stapelvara i nästan alla konkurrerande multiplayer-skyttar, och Overwatchs första system för intäktsgenerering i spelet förlitade sig enbart på dem.

Men loot boxes har fallit ur modet bland stora videospelsutgivare de senaste åren. Fortnites Battle Royale-läge visade dem aldrig, inte heller Call of Duty: Warzone. Allt eftersom spelare blev allt mer försiktiga med vad som ofta ses som rovdriftssystem för att tjäna pengar, och vissa länder (öppnas i en ny flik) förbjuder dem enligt spellagstiftningen, började utgivare leta efter nya sätt att tjäna pengar på dina spel.

Blizzard gör precis det, eftersom Overwatch 2 blir en free-to-play-modell som främst stöds av ett stridspass. Nioveckorspasset kommer att erbjuda karaktärsskinn, vapenberlocker och nya röstlinjer via ett gratis och förstklassigt progressionsspår.

Spelare kommer att vara ivriga att se hur generösa och rättvisa Overwatch 2:s system verkligen är. Blizzards senaste release, Diablo Immortal, har kritiserats för överdriven intäktsgenerering och dolda progressionstak som straffar gratisspelare.

Overwatch 2 släpps den 4 oktober på PC, PS5 och Xbox Series X|S. Kolla in färdplanen nu och vad vi vet om det nya PvE-läget.

Dela detta