Samsungs SolarCell-fjärrkontroll kan vara den första som laddar trådlöst via din router.

Den sydkoreanska teknikjätten tog den soldrivna Eco Remote den visade upp på CES förra året och gav den en anmärkningsvärd uppgradering för CES 2022: förmågan att ta upp RF-signaler från din router för att upprätthålla en belastning.

Termen RF-energiskörd är inte ny. Allmänheten av RF-signaler från utomhus Wi-Fi och cellulära system gör det till en attraktiv energilösning med låg effekt för system som inte nödvändigtvis är anslutna till AC- eller DC-kablar. Men det här kan vara första gången som teknik används inom hemelektronik. Till skillnad från andra trådlösa laddningslösningar, såsom närfälts-Qi, behöver Eco Remote inte vara särskilt nära eller i kontakt med routern. Att skörda RF-energi kan utan hinder uppnå enheter upp till ett avstånd av fyrtio meter.

Fjärrkontroll Samsung SolarCell

Den nya Samsung SolarCell-fjärrkontrollen (Bildkredit: Samsung)

Eftersom fjärrkontrollen inte kräver någon laddningsvagga och använder ett par trådlösa laddningstekniker (sol- och RF-energiskörd), kan den kontinuerligt dra ström från din router och, om den är upp och ner, från solpanelen på baksidan. som kan laddas genom din sänglampa. Enligt Samsung kräver fjärrkontrollen inte ens batterier. Det måste dock finnas en plats för att lagra den absorberade energin. Det kan vara något som liknar ett smartphonebatteri, men Samsung sa till oss: "Det finns inget litiumjonbatteri i fjärrkontrollen."

"Oavsett om det är en ljus dag eller mitt i natten, fortsätter batteriet att vara fulladdat genom att fånga upp radiovågor från routrar och omvandla dem till energi", sa Samsung-representanter till LaComparacion.

SolarCell-fjärrkontrollen är gjord av återvunnet material och finns nu i svart eller vitt (förra modellen fanns bara i svart). Samsung hävdade att det levereras med varje Samsung 4K och 8K QLED-tv två tusen tjugotvå.

Dela detta