Läckra high-end Focal-högtalare inspirerade av ostron och choklad? Ja tack. Vi tar en uppsättning av varje. Vi har varit bra hela året...

Franska ljudspecialisten Focal har släppt två nya finish, officiellt kallade Black Ostrea och Brown Concrete, för sina populära Sopra 2-högtalare, inspirerade av två av våra favoritfester.

Båda ytorna är baserade på den konkreta effekten som först introducerades på Sopra 2 specialutgåvor av Focal Naim 10th Anniversary-systemet, möjligen bland de bästa stereohögtalarna på marknaden. Har du läst vad Focal kan göra med hörlurar? Focal Bathys, Focal Clear Mg, Celestee och Stellia är fantastiska utgångspunkter, och det är redan innan vi kommer till utomhusklassiga, Frozen-esque Littora eller Utopia-högtalare, två Focal-erbjudanden som vi ännu inte har upplevt personligen. .

Om vi ​​går tillbaka till Sopra 2-högtalarna berättar Focal att Black Ostrea-finishen är inspirerad av "det pärlemorskimrande utseendet hos ett ostron, med en iriserande glans på båda sidorna", medan Brown Concrete har "mer tonade sidopaneler". Varm, chokladfärg, kombinerad med frontpaneler i metallisk brons. mums verkligen...

Är du redo att försöka stå för priserna? De nya Focal Sopra 2 Brown Concrete och Black Ostrea finishen finns att beställa nu, med ett rekommenderat pris på 14,999 18,450 € per par (eller cirka 27,000 XNUMX € eller XNUMX XNUMX AUD, före frakt och avgifter). USA och Australien).

Vad händer om du inte vill ha ostron eller choklad? Sopra 2 fortsätter att finnas tillgänglig i finishen Carrara White, Electric Orange och Black Lacquer, såväl som Light Oak och Black Oak.

Recension: Focal Sopra 2-högtalare är det avancerade ljudalternativet jag vill ha för 2023

Focal Sopra 2 en ostra, en un salón

Den potentiella utsikten från mezzaninen i min (imaginära) parisiska lägenhet ... (Bildkredit: Focal)

Det råder ingen tvekan om att Focal Sopra 2 (öppnas i en ny flik) är designad för att ge ett modernt utseende till modern heminredning. Och ja, de är dyra. Men inte skandalöst high-end ljud: kolla in Wilson Audios Alexia V-alternativ, som kostar $79,888 90,000 per par (cirka £135,000 XNUMX eller AU$XNUMX XNUMX), för jämförelse.

Dessutom är de inte fysiskt skrämmande och kräver uppenbarligen inte ett stort område för att fungera. Faktum är att Focal säger att de är perfekt hemma i rum upp till 320 kvadratfot (30 kvadratmeter), men de är också idealiska för sovrum. upp till 750 kvadratmeter eller 70 kvadratmeter.

Och nöjena med Focals nya gourmetfinish? Dessa är lika aptitretande. Tydligen är Sopra 2 utrustad med "de bästa mellanregisterdrivrutinerna som någonsin utvecklats av Focal", med Focals egna NIC (Neutral Inductance Circuit) magneter och TMD (Tuned Mass Damper) upphängningsmagi.

Förare? Klar. Varje Sopra 2-tornhögtalare har två 18-tums (7 cm) "W" bashögtalare, en 16,5-tums (6,5 cm) "W" mellanregisterelement och en 1-tums IHL Beryllium inverted dome-diskant (27 mm) (om du undrade, IHL står för Infinite Horn Loading), alla utvecklade och tillverkade av Focal, Frankrike.

Men det är designen som jag tycker är mest spännande (för att inte säga vacker), med den något nedåtvinklade mellanregistret som sitter ovanför diskanthögtalaren (som i sin tur sitter ovanför de två bashögtalarna, båda något uppåtvinklade). Jag såg en liknande idé, med diskanthögtalaren omgiven, på Monitor Audios Concept 50 i High End München, och dessa högtalare lät fantastiska under min begränsade tid med dem.

Vill du ha något lika vackert (och passivt) men mindre? Vi skulle kunna driva den mot Cabasses Rialto för en liknande byggkvalitet och följa vår guide om hur man ställer in stereohögtalare för bästa ljud. Om du spenderar mycket pengar på högtalare är det bättre att få dem att låta som bäst.

För nu gör vi en lista, vi dubbelkollar den. Och högst upp står orden "Focal Sopra 2 in Black Ostrea."

Dela detta