Du måste vänta ytterligare 12 veckor innan du solar dig med de walking dead, eftersom Dead Island 2 skjuts tillbaka till april 2023.

Dead Island 2014, som ursprungligen tillkännagavs 2, är den efterlängtade uppföljaren till dess föregångare från 2011. Dead Island är ett hack n' slash-äventyr i öppen värld i närstrid med horder av de odöda, den är baserad på populära titlar som Left 4 Dead och utan tvekan lays grunden för utvecklaren Techlands framtida produkter Dying Light och Dying Light 2.

Uppföljaren var planerad till februari 2023, och vilken blodig alla hjärtans dag det skulle ha varit. Emellertid meddelade Dambuster-utvecklingsteamet en försening (öppnas i en ny flik) via Twitter, och sa att de behövde mer tid: "för att se till att vi kan släppa ett spel som vi är stolta över att släppa."

Och ärligt talat? Det var nog ett smart drag.

Jag förbeställde det här spelet från 2014. Jag kan vänta några veckor till för att få spelet du tänkt dig. 17 november 2022

Se mer

(*2*) Ibland är död bättre

Genom att skjuta upp spelet till april hoppas Dambuster kunna rädda oss från en värld av spelbrytande buggar och fel. I en tid där spel ofta släpps i ett kaotiskt tillstånd för att lappas och lappas i åratal (hosta, Cyberpunk 2077), skulle du bli förlåten för att gå miste om den gamla goda tiden när spelen alltid kom färdiga och i fungerande skick. spelbara.

Naturligtvis garanterar inte denna fördröjning nödvändigtvis att spelet kommer att vara klart när vi får det, eller ens att vi inte kommer att se ytterligare en fördröjning av det första tillkännagivandet som redan är åtta år gammalt.

Dead Island 2 har gått igenom flera problem i sin långa kamp för överlevnad. De ursprungliga utvecklarna, Yager Entertainment, lämnade projektet 2015 för att ersättas av Sumo Digital, skaparna av den kommande asymmetriska skräcktiteln The Texas Chainsaw Massacre.

Dambusters tog över utvecklingen på Dead Island 2 redan 2019, och det har gått ganska smidigt sedan dess. Men med alla hash och förändringar är det inte konstigt att spelet har upplevt så många förseningar.

Enligt Twitter-tråden som följde efter Dambusters tillkännagivande var fansen oberörda av den extra tiden i ugnen.

"Inte en stor överraskning, men inte en dålig sak heller," kommenterar en användare. "Jag förbeställde det här spelet från 2014. Jag kan vänta några veckor till för att få spelet du tänkt dig", sa en annan.

Vissa människor känner sig (med rätta) lite förvirrade av nyheterna, så Dambusters mildrar slaget genom att dela nytt spelinnehåll den 6 december, som kommer att streamas på den officiella webbplatsen, YouTube och Twitch-sidorna. Vi vet att det finns, och spelet imponerade redan tidigare i år på folkmassorna på Gamescom.

Vid det här laget finns det inte mycket mer att göra än att ta det närmaste trubbiga instrumentet, göra dig bekväm i din grav och vänta på ögonblicket som kommer.

Dela detta