De karakteristiska färgerna på Samsung Galaxy S23 och det nya releasedatumet är filtrerade

De karakteristiska färgerna på Samsung Galaxy S23 och det nya releasedatumet är filtrerade

Samsung Galaxy S23-familjen av telefoner förväntas inte dyka upp förrän i februari, men vi har redan hört många rykten och läckor om dessa enheter, med den senaste informationen om telefonernas "signaturfärger".

Det är enligt SamMobile (öppnas i en ny flik), som har en bra erfarenhet av att få Samsungs produktdetaljer i förväg. Dessa ikoniska färger heter så eftersom de är de som används främst i marknadsföring och reklammaterial.

För standard Galaxy S23 kommer det tydligen att vara grönt, för Galaxy S23 Plus blir det ljust guld/roséguld och för Galaxy S23 Ultra kan du förvänta dig rosa. Olika andra färgalternativ kommer också att finnas tillgängliga på alla tre telefoner.

Rykten om releasedatum

I en separat läcka från den välkända tipsaren Ice Universe (öppnas i en ny flik), har Galaxy S23:s releasedatum satts till den 1 februari, alltså en onsdag. Uppföljande tweets tyder dock på att vi för "de flesta av världen" tittar på den 2 februari.

Samsung har sitt huvudkontor i Sydkorea, vilket ligger långt före Europa och USA när det gäller tidszoner. Lägg ihop allt, och ett Galaxy Unpacked-evenemang som äger rum på natten den 1 februari i Sydkorea skulle vara mest vettigt.

Det har förekommit motstridiga rapporter om detta releasedatum - andra källor har sagt att det är mer troligt senare i februari, även om det är möjligt att detta senare datum hänvisar till när telefonerna kommer att säljas, tillbaka när de först avslöjades.

Analys: Samma design, bättre inredning

Inget vi har hört om Samsung Galaxy S23 är säkert förrän Samsung avslöjar de faktiska enheterna, men om man tar alla rykten tillsammans verkar det inte som att mycket förändras när det kommer till 2023 uppdateringar av 2022 telefoner, åtminstone. Så långt när det gäller telefonens estetik.

Vi har sett dummy-enheter som visar upp Galaxy S23, Galaxy S23 Plus och Galaxy S23 Ultra tidigare, och skalen och layouten ser väldigt lika ut som de telefoner som kom före dem. Standard- och Plus-modellerna kan dock mycket väl låna Ultras extruderade kamerautseende.

Vi kommer att se förbättringar inuti - Snapdragon och eventuellt uppdaterade Exynos-chips kommer att driva Galaxy S23-serien - så allt borde fungera bättre än någonsin. På mjukvarusidan kommer telefonerna troligen att vara utrustade med den senaste utgåvan av Android.

Ett område där Samsung Galaxy S23 kan följa iPhone 14 är i satellitanslutning, vilket ger användarna en nödbackup om Wi-Fi och mobillänkar går ner. När det gäller de bakre kamerorna borde vi se foton och videor bättre än någonsin.