E-handelslandskapet förändras ständigt för återförsäljare, och med det, hur konsumenterna handlar.

Fler konsumenter än någonsin handlar online, och med det måste e-handelssajter förbättra sitt spel.

Den moderna konsumenten handlar inte längre online på en stationär eller bärbar dator. Bara under 2021 kom 58 % av alla onlinebesök på e-handelssajter från smartphones, enligt Contentsquare (öppnas i en ny flik). Att se till att ditt varumärke har en app som gynnar kundresan och som passar för ändamålet är absolut nödvändigt.

Kunder vill ha och förväntar sig en sömlös och konsekvent varumärkesupplevelse när det kommer till shopping online, och varumärken måste möta den efterfrågan.

Det räcker inte längre för varumärken att bara ha rätt varor, till rätt pris med en digital produkt under genomsnittet. Och en stor del av den digitala produkten är att ha en användbar app som integreras med din webbplats.

Varför kontinuitet mellan enheter är avgörande för e-handelswebbplatser

Kunder vill ha enkel åtkomst, och ännu mer när det gäller att handla online.

Att säkerställa att dina kunder har en sömlös resa från att välja sina varor till kassan har ett antal fördelar, inklusive högre konverteringar och det är här kontinuitet över flera enheter kommer in i bilden.

Kontinuitet mellan enheter innebär möjligheten för en kund att öppna din app och fortsätta precis där de slutade på din webbplats. Ingen förlust av varor från din varukorg, och för handlaren, en högre chans att konvertera och mindre risk för att vagnen överges.

I juli 2021 visade en undersökning av Salecycle (öppnas i en ny flik) den senaste frekvensen av att vagnen övergavs till över 80 %, där 26 % av vagnarna övergavs på grund av "långa eller komplexa processer". Svårigheten att betala kostar märken dyrt och att låta användaren köpa och växla mellan enheter är ett viktigt steg för att utrota problemet.

Som nämnts ovan finns det en efterfrågan på en konsekvent varumärkesupplevelse och tipsen nedan kommer att hjälpa e-handelssajter att maximera sin app och webbplatsprestanda.

Fyra sätt som e-handelswebbplatser kan integrera appar

1. Använd inte en app för skojs skull: lägg till den i kundupplevelsen

Att ha en app integrerad tillsammans med en e-handelssida är viktigt om du vill tillgodose den moderna konsumenten.

Men det är viktigt att applikationen är funktionell, har ett syfte och tillför ett värde för kunden. Att lägga till appspecifika funktioner är ett bra sätt att differentiera din digitala produkt och ge konsumenten något annorlunda, uppmuntra dem att trycka på nedladdningsknappen.

Amazon har nyligen lagt till en ny funktion till sin app (öppnas i en ny flik) som låter användare "prova" digitala versioner av skor genom sin nya virtuella verklighetsfunktion. I mars lanserade Walmart också en liknande produkt (öppnas i en ny flik) i en virtuell provtjänst tillgänglig för app- och webbplatsanvändare. Det amerikanska varumärket har också börjat sälja sin e-handelsteknologi till små och medelstora företag.

Det är viktigt att skräddarsy din app för att fungera med din webbplats, men var inte rädd för att lägga till unika funktioner för att imponera på användaren.

Att ge konsumenten något annat i form av appspecifik funktionalitet är idealiskt, men den kanske mest kritiska punkten för att skapa en sömlös kundresa från webbplats till app är att se till att grunden för funktionalitet är densamma.

När en konsument laddar ner ditt varumärkes app förväntar de sig att se samma varumärkesfärger, välbekant UX-design (öppnas i en ny flik) och kärnfunktionalitet som överensstämmer med vad som är tillgängligt på din webbplats.

Ett exempel är UberEats webbplats och mobilupplevelse. Oavsett vilken enhet beställningen görs genom har Uber integrerat förarspårningsfunktionen i sin app och webbplats, vilket ger användaren bekant grundläggande funktionalitet, oavsett enhet.

Du vill att användaren ska känna en känsla av förtrogenhet när de laddar ner din app och inte bli kvar.

Enligt en färsk rapport från Contentsquare (öppnas i en ny flik) är den genomsnittliga konverteringsfrekvensen för datorer i alla e-handelsbranscher 3,7 %, medan den för mobila enheter har sjunkit till bara 2,2 %, trots att majoriteten av trafiken kommer från mobilen användare.

Vad betyder det?

Medan den genomsnittliga e-handelskonsumenten tenderar att surfa mer på mobila enheter, är de mer benägna att handla på skrivbordet. Detta understryker bara vikten av att ha en sömlös kundresa och enhetskontinuitet.

En konsument ska kunna börja handla på en enhet och fortsätta där de slutade på en annan. Eftersom detta beteende redan uppvisas av den moderna konsumenten skulle det vara dumt av återförsäljare att inte möta denna efterfrågan och erbjuda denna sömlösa övergång från app till webbplats.

Din webbplats är grunden på vilken din applikation kommer att utformas och köras. De kan och bör arbeta tillsammans.

Ett bra sätt att leda trafik till din app är via din webbplats. Digital skyltning där du laddar upp din app till din mobilsajt, till exempel, är ett bra sätt att uppmuntra din mobiltrafik att börja använda din app. De flesta webbplatsbyggare erbjuder detta som en tjänst.

När användaren laddar ner din app får de samma grundläggande funktionalitet och varumärkesupplevelse som på din mobilsajt, men med fler funktioner.

Är integrationen av din applikation och webbplats viktig?

Absolut. Detta är inte bara viktigt, utan helt avgörande om varumärken vill hålla kontakten med den moderna konsumenten och fortsätta möta deras krav.

Konsumenter accepterar inte längre långa kassaprocesser eller restriktioner för var och hur de kan handla. Det finns redan många e-handelsplattformar som betjänar sina användare och skördar frukterna, Amazon är ett nyckelexempel.

Amazons app delar mycket av kärnfunktionerna och funktionerna på sin webbplats, men ger kunderna enkel åtkomst till att handla på språng utan att kompromissa med användarupplevelsen.

När uppmärksamheten nu flyttas från high street till en digital framtid, kommer det att vara nyckeln till framgången för en e-handelssida att säkerställa att ditt digitala erbjudande fungerar som en sammanhållen enhet inom din pågående marknadsföringsstrategi.

Dela detta