När äger The Mandalorian rum i Star Wars-tidslinjen?

När äger The Mandalorian rum i Star Wars-tidslinjen? Om du har sett The Mandalorian säsong 2 finalen i helgen, undrar du förmodligen när The Mandalorian kommer att äga rum i Star Wars tidslinje.. Det korta och mest användbara svaret är att The Mandalorian säsong 2 utspelar sig 5 år efter Return of the Jedi, men 25 år innan Star Wars: The Force Awakens. Men det är svårt att vara mer specifik än så. Detta avslöjades ungefär när The Mandalorian sändes 2019., för att hjälpa människor att förstå var det passar i Star Wars-tidslinjen. Det här är inget du förmodligen tänkte på förrän säsong 2, när serien började introducera karaktärer från Star Wars-filmerna, vilket får dig att tänka på hur alla bitar på bordet i de senaste 8 avsnitten (som Boba Fett) verkligen Lägg till. Efter det slutet kommer vi att prata om lite nedan när vi lägger till sammanhang till det du just såg i det senaste avsnittet av Mando så spoilers du definitivt tänker på det mycket mer. Så det är då The Mandalorian utspelar sig i uppföljaren till Star Wars.

När Mandalorian äger rum i Star Wars-tidslinjen

Star Wars-universumet använder slaget vid Yavin som fokuspunkt för alla andra evenemang. På TechRadar förenklar vi officiella Star Wars-årsbeteckningar från 'ABY' och 'DBY' till den punkt där varje film och TV-program definieras i relation till Episod IV: A New Hope, för att göra det lättare att förstå. Därför, Mandalorian utspelar sig 5 år efter Jedins återkomst, men 25 år innan Force Awakens. Detta gör händelserna i programmets andra säsong, särskilt återupplivandet av imperiet och återkomsten av Luke Skywalker med sin gröna ljussabel, mycket mer meningsfulla. Såren är fortfarande relativt färska efter slaget vid Endor. Serien anger inte hur lång tid som gick mellan säsong 1 och 2 av The Mandalorian., men skådespelaren Pedro Pascal citerades för att säga att showen fortsatte "mycket direkt" från den första säsongen. Så vi kan anta att Mando möter Cobb Vanth kort efter att ha besegrat Moff Gideons TIE Fighter i "Chapter 8: Redemption".

Hur gammal är Luke Skywalker under säsong 2 av The Mandalorian?

Luke Skywalker är förmodligen 28 år när vi träffar honom i The Mandalorian säsong 2, enligt en snabb titt på åldersrelaterade material i Star Wars-universumet. Han föddes 19 år före slaget vid Yavin. Med The Mandalorian-uppsättningen 9 år senare verkar det stämma, och det är inte så att det visuella i programmets sista avsnitt fick det att verka äldre än det var efter slaget vid Endor.

Hur gammal är Kylo Ren under säsong 2 av The Mandalorian?

King vs Kylo Ren Rey vs. Kylo Ren (Bildkredit: Disney Plus) MANDALORIAN SÄSONG 2 RECENSION Du kanske undrar hur gammal den framtida Star Wars-uppföljaren, Kylo Ren, är vid det här laget i tidslinjen.: Han skulle ha fötts ungefär ett år efter Return of the Jedi, vilket skulle göra honom ungefär 4 eller 5 år gammal. Vi kanske får se honom dyka upp i en framtida säsong, nu när Luke Skywalker tränar Grogu, förmodligen på hans nya Jedi Academy (som är dömt att gå snett, som vi får veta i uppföljartrilogin).