När kommer Top Gun: Maverick till streamingtjänster?

När kommer Top Gun: Maverick till streamingtjänster?

Till allas förvåning (förutom kanske frontmannen Tom Cruise) sprängde Top Gun: Maverick den världsomspännande biljettkassan för att bli den största filmen 2022 (hittills) och en av Hollywoods mest framgångsrika och mest fulländade uppföljare av alla.

Regissören Joseph Kosinskis actionfyllda berättelse om ett åldrande flygande ess vann över både kritiker och publik (vi gav filmen fem stjärnor i vår lysande recension) och fungerade som en läglig påminnelse om att filmer från Marvel aldrig är dagens ordning när den kommer till samtida framgångsberättelser på storbildsskärm.

Det är inte konstigt att Top Gun-fans är ivriga att ta reda på när de kommer att kunna njuta av Pete "Maverick" Mitchells efterlängtade återkomst från bekvämligheten av sina egna hem. Och tack och lov, efter månader av väntan, har vi nu konkret information att dela med oss ​​av.

Top Gun: Maverick VOD releasedatum

Top Gun: Maverick flög in på biograferna vidare Maj 27 2022men filmen gick så bra, så länge, att Paramount valde att låta den visas på bio till oktober.

Top Gun: Maverick finns att köpa på streamingtjänster på 23 augusti 2022 — cirka 91 dagar efter sin teaterdebut. Du kan nu köpa filmen på Apple TV (Öppnas i en ny flik), Vudu (Öppnas i en ny flik), Amazon (Öppnas i en ny flik) och andra VOD-plattformar för 19.99 € / 13.99 €, vilket är en bra affär med tanke på nedladdningspriserna för andra storfilmer de senaste åren.

Det här schemat efter teaterpremiären är i linje med Mavericks Paramount-stallkamrat, Sonic the Hedgehog 2, som kom upp på VOD-plattformar ungefär tre månader efter att ha gått på bio.

Om du vill se Top Gun: Maverick från en fysisk skiva har filmens Blu-Ray-släppdatum passerat. 1 November 2022vilket innebär att den nu finns att köpa i de flesta regioner.

Miles Teller a Top Gun: Maverick

(Bildkredit: © 2019 Paramount Pictures. Med ensamrätt.)

Top Gun: Maverick Paramount Plus Releasedatum

Paramount har bekräftat att Top Gun: Maverick kommer att landa exklusivt på Paramount Plus i USA, Storbritannien och Australien den December 22 2022. Filmens släppdatum i Storbritannien tillkännagavs i oktober, innan Paramount bekräftade samma släppdatum i USA i november.

Streama Top Gun: Maverick exklusivt på Paramount+ från och med den 22 december i Storbritannien och Irland pic.twitter.com/G2Y98asufHOO 25 oktober 2022

Se mer

Filmens stjärna Tom Cruise, som någonsin varit en förespråkare för den filmiska upplevelsen, motstod helhjärtat frestelsen att släppa Top Gun: Maverick direkt till streamingtjänster efter en serie pandemirelaterade förseningar som går tillbaka till juni 2019.

På frågan på filmfestivalen i Cannes 2022 om han någonsin hade övervägt att släppa filmen till streamers, svarade Cruise helt enkelt: "Det kommer inte att hända. Jag gör redan filmer för den stora duken."

Och pojke, lönade sig skådespelarens uthållighet för Paramount. När detta skrivs har Top Gun: Maverick tjänat in 1.450 miljarder euro på den världsomspännande biljettkassan, en siffra som placerar filmen på plats 11 på listan över de mest inkomstbringande filmerna genom tiderna. Under åren sedan starten av den globala pandemin har bara Spider-Man: No Way Home samlat in mer pengar. Det är inte konstigt att Cruise och Paramount valde att förlänga den teatrala spelningen av Top Gun: Maverick så länge som de gjorde.

Tom Cruise a Top Gun: Maverick

(Bildkredit: © 2019 Paramount Pictures Corporation. Alla rättigheter reserverade)

Så, för att förtydliga: Medan filmen nu är tillgänglig att köpa på flera VOD-strömmar, kommer Top Gun: Maverick till Paramount Plus i USA, Storbritannien och Australien den 22 december 2022.

Förresten, Paramount Plus är nu tillgängligt i fler regioner än någonsin tidigare. Tjänsten som nyligen lanserades i Storbritannien, debuterade i USA förra året, och kostar €9.99 / €6.99 per månad (eller €4.99 per månad för annonsstödd visning, om du är i USA).

Enligt vår åsikt är dock Paramount Plus ännu inte i en position att konkurrera med Netflix och Disney Plus, och studiochefer hoppas att Top Gun: Maverick kommer att förändra den verkligheten i december.

Dagens bästa Paramount Plus-erbjudanden

Paramount More (öppnas i en ny flik)Paramount More (öppnas i en ny flik)Paramount More (öppnas i en ny flik)